Demokratska Crna Gora / - FOTO: DEMOKRATSKA CRNA GORA
01/07/2022 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slađana Bečić: Zeta je vrijedna pažnje, ulaganja, daljeg razvijanja, a prije svega očuvanja

Slađana Bečić je naglasila da je upravo zbog toga omladina na ulici i bez jasne perspektive, jer mladi ne mogu napredovati samo zahvaljujući individualnim sklonostima i ambicijama

Pred više od 700 delegeta odbornica u Skupštini opštine Golubovci Slađana Bečić ukazala je na to da je Zeta vrijedna pažnje, vrijedna ulaganja, daljeg razvijanja, a prije svega očuvanja. Dodala je da su za Zetu  čuli mnogi, o Zeti se znalo lijepo progovoriti širom Balkana i Evrope, kao i da smo iz priča naših starijih mogli čuti da je Zeta bila agrarni gigant, izvorište vrunskih sportista i intelektualaca, ali naročito poštenja, poštovanja, ljubavi prema svom bližnjem, prema komšiji, brastveniku.

Bečić je podsjetila prisutne na period druge polovine prošlog vijeka kada Zeta doživljava svojevrstan preporod, krupan zamah razvitka. Međutim, nakon toga slijedi dolazak DPS-a na vlast i kontinuirano uništavanje, degradiranje i zapuštanje cijele Zete. Period koji su jednako osjetili i stariji gubeći radna mjesta, tržišta za plasman svojih poljoprivrednih proizvoda, svaku šansu za dostizanje nove ljestvice napretka ali i omladina koja je platila visoku cijenu nebrige i nemera rukovodilaca vlasti.

- Primjer za sve to je činjenica da su nekadašnji domovi omladine kojih je u Zeti bilo puno danas uništeni i zapušteni. Umjesto da su pretvoreni u omladinske centre razdvojene habove, informacione preduzetničke centre, danas se koriste jedino za održavanje izbora, a pojedini se koriste i kao skladišta stočne hrane! - istakla je ona.

Slađana Bečić je naglasila da je upravo zbog toga omladina na ulici i bez jasne perspektive, jer mladi ne mogu napredovati samo zahvaljujući individualnim sklonostima i ambicijama, već da napredak omladine treba biti podržan od strane onih koji rukovode opštinom i koji rukovode državom jer se jedino na takav način može isplativo uložiti u mladost, "jer će mladost to vratiti svakoj ulici, svakom naselju, svakom domaćinstvu".

- Zato sve ono što smo radili juče, sve ono što radimo danas, ali sve ono što ćemo raditi sjutra, prekosjutra i svaki naredni dan mora biti usmjereno u pravcu boljitka generacija koje dolaze. Vjerujte, Zeta je blagoslovena jer će još puno ljudi svoje prve korake napraviti upravo ovdje na ovoj ravnici. Zato pokažimo da smo odgovorni prema sebi i našoj Zeti, učinimo je svi zajedno snažnom, uticajnom, moćnom u odbrani svojih interesa, svoje teritorije i svoje životne sredine. Zeta može biti blistava priča, i zato ustanimo i napišimo novu, lijepu stranicu obimne zetske istorije. Neka ostane za anale i za knjige da je ova generacija Zetu učinila najljepšim mjestom za život u Crnoj Gori -  zaključila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:43