konstitutivna sjednica sudskog savjeta / - SRDJAN BOLJEVIC
02/03/2024 u 15:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slobodna Dalmacija: Milović "dobio nogu" jer je osudio napad na Dubrovnik

Crna Gora je u prvom redu partner Hrvatskoj u NATO-u. Kada bi se u nekom slučaju pozvali na članak pet NATO-a koji garantuje da se resursi cijelog saveza koriste za zaštitu svake države članice u slučaju napada na nju, šta misle ko bi im prvi priskočio u pomoć?

To je velika, najveća sramota u našoj istoriji, taj pohod na Dubrovnik, izjavio je ministar pravde Crne Gore Andrej Milović za Večernji list i ekspresno dobio nogu iz vladajuće stranke, Pokreta Evropa sad (PES), a po povratku iz Brisela to ga čeka i kao ministra u crnogorskoj Vladi, piše Dubrovački.slobodnadalmacija.hr.

Na zgražavanje crnogorskih „Evropljana“, Milović je otišao i korak dalje tvrdnjom da odgovorne ljude koji su učestvovali u razaranju Dubrovnika treba kazniti jer ratni zločini nemaju zastarelost.

PES: Andrej Milović isključen iz partije

- Nadam se i vjerujem da ćemo ove ljude procesuirati. Neki su procesuirani u Hagu upravo da bi se otklonila kolektivna krivica. Ako me pitate kao čovjeka, kao Crnogorca, mislim da je to bio potpuno pogrešan potez. Najpogrešniji potez u crnogorskoj istoriji. To je urađeno pod uticajem tadašnje JNA i rukovodstva iz Beograda. Onda je rukovodstvo u Podgorici pokleknulo. Gledali smo te scene. Želim da vam kažem da me lično nije sramota što sam ja, ili neko iz moje generacije, bio kriv sa pet godina, ali me je duboko sramota zbog postupaka tih ljudi. – zaključio je Milović za Večernji list.

Izbacivanjem Andreja Milovića iz stranke jer je uz odbijanje izručenja turskog državljanina Binalija Čamgoza, inače Kurda, Turskoj, osudio agresiju na susjednu državu, a uskoro i iz Vlade u sklopu ‘ malog kućnog spremanja‘, kako su crnogorskim Vijestima pojasnili iz PES-a, još jednom je potvrđeno da je Evropa u vladajućoj garnituri naših susjeda tek puka riječ.

Ne stav, ne pravac u kojem se želi voditi država, nikako prihvatanje zapadnih demokratskih standarda, već riječ od šest slova s kojom se u Crnoj Gori trenutno koriste jedino u ukrštenicama. Naravno i u izdašnim prepdpristupnim fondovima Evropske unije namijenjene kandidatima za članstvo, pa tako i Crnoj Gori čiji je glavni mentor na evropskom putu upravo Hrvatska. No EU, a posebno Hrvatska nije slijepa. Dobro vidi što se tamo događa.

Crna Gora je u prvom redu partner Hrvatskoj u NATO-u. Kada bi se u nekom slučaju pozvali na članak pet NATO-a koji garantuje da se resursi cijelog saveza koriste za zaštitu svake države članice u slučaju napada na nju, šta misle ko bi im prvi priskočio u pomoć? Pa Hrvatska kao najbliži partner!

I dok se Baltičkim zemljama već dvije godine ‘tresu gaće‘ od Rusije zbog čega se Putina na dnevnoj bazi podsjeća na famozni članak 5, crnogorska vlast zaboravlja na susjednu im Srbiju koja otvoreno podržava Rusiju.

I Srbiju koja se ubrzano naoružava. Ne misle valjda u Crnoj Gori da je Vučiću jedina želja vratiti Kosovo? Sasvim sigurno nije prestao žaliti za ‘drugim okom‘ u srpskoj glavi.

Ma znaju u službenoj Podgorici oni to vrlo dobro, ali valjda misle da su pametniji od cijele Evropske unije i NATO—a te da će dobiti ‘ i jare, i pare‘. Nikome to do sada nije pošlo za rukom, pa neće ni  PES-u.

(Piše: Slobodna Dalmacija)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:39