/ фото: Лазар Ружић
31/07/2021 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Служба Скупштине дониjела Стратегиjу људских ресурса

У изради стратегиjе пошло се од анализе постоjећих механизама и пракси у области управљања запосленима и људским ресурсима у Служби Скупштине, коjа jе током 2020. године реализована у склопу проjекта сарадње Скупштине Црне Горе и Мисиjе ОЕБС-а

Служба Скупштине Црне Горе у jуну је дониjела нову Стратегиjу људских ресурса, коjа почива на темељном и стратешком приступу у управљању људским ресурсима као скупу вриjедности запослених -  њихових знања, вjештина и способности, те потенциjала за развоj и иновациjе. Имаjући у виду специфичност рада Скупштине као наjвишег законодавног органа, приликом израде поменутог документа темељно су анализирана и остала повезана питања, а у свjетлу чињенице да ефикасно управљање стручним потенциjалима запослених представља стратешки интерес сваке институциjе, саопштило је Одjељење за односе са jавношћу.

- У изради стратегиjе пошло се од анализе постоjећих механизама и пракси у области управљања запосленима и људским ресурсима у Служби Скупштине, коjа jе током 2020. године реализована у склопу проjекта сарадње Скупштине Црне Горе и Мисиjе ОЕБС-а. Анализа jе укључила процjену тренутног стања у овоj области, као и дефинисање смjерница и препорука за даље побољшање пракси и механизама, коjе потенциjално могу унаприjедити управљање запосленима и њиховим учинком, али и учинком саме институциjе. При изради Стратегиjе, Мисиjа ОЕБС-а jе дала своj допринос ангажовањем експерата из области људских ресурса и родне равноправности, чиjе су сугестиjе доприниjеле коначном садржаjу документа - наводи се у саопштењу.

Истичу да је усвоjена стратегиjа документ коjи садржи главне циљеве, потциљеве и активности, а чиjом се реализациjом доприноси остваривању вриjедности и принципа функционисања Службе Скупштине Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:33