/ - фото: Ж.Б.
29/11/2021 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП Будва: Недопустиво тренутно стање ТО Будва

Позивају господина Немању Куљачу да учествује у смиривању тензија поводом ове ситуације

СНП Будва стручни тим за туризам саопштио је да на основу разговора које су обавили са хотелијерима и угоститељима на територији општине Будва, сматрају да је недопустиво тренутно стање у туристичкој организацији Будве.

- Неодговорно и непримјерено је да ТОБ као главни промотер у метрополи туризма буде блокиран у периоду када треба да се град припрема за промовисање на ино тржишта. Сматрамо да је нанешена огромна штета за ТОБ, хотелијере и угоститеље у нашем граду. Као што смо видјели, сједница која је раније одржана није била по прописима на које је и Министарство економског развоја дало мишљење да треба заказати нову у складу са препорукама датог ресора. Овај упад у канцеларије ТОБ, подсјећа на упад ДПС у зграду општине Будва који се десио у јуну прошле године. Апелујемо на предсједника скупштине ТОБ, који је уједно и предсједник општине Будва да прихвати мишљење Министарства економског развоја и закаже нову сједницу скупштине ТОБ у складу са законом, како би изашли из новонастале ситуације- наводе у саопштењу.

Позивају господина Немању Куљачу да учествује у смиривању тензија поводом ове ситуације, да се врати на мјесто менаџера Општине гдје је истовремено и запослен.

- У овом случају, тражимо одговор од надлежних ко је провалио у просторије ТОБ са капуљачама и да се надлежни изјасне да ли има елемената кривичног дјела приликом насилног упада у ТОБ. Такође, апелујемо на Министарство економског развоја и све државне институције да се укључе у рјешавање кризе у Будви, како би метропола туризма могла почети да се промовише на ино дестинације и како би што више туриста посјетило нашу општину наредног љета- навели су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:53