СНП БЕРАНЕ / - ФОТО: ФЕЈСБУК
26/05/2022 u 16:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП Демократама: Нисмо ми поднијели иницијативу за изгласавање неповјерења 42. Владе

Дакле, неспособност, неодговорност, неозбиљност својих кадрова који су били на мјестима секретара секретаријата које сте критиковали упутите директно њима и кривце тражите искључиво у својим редовима.

Саопштења и читав политички живот Демократске Црне Горе  заснован је на манипулацијама, неистинама, ловом на вјештице, прозивањем за издају не гледајући на сопствене редове и све оно што их је довело на маргину политичких дешавања и коалициони капацитет раван је нули (0).То је саопштено из  СНП.

-Морамо подсјетити наше доскорашње коалиционе партнере, да су они у коалицији са ДФ и СНП (коалиција Здраво Беране) вршили локалну власт у Беранама, па критике упућене на рад Локалне самоуправе чији су дио, могу се једино односити на рад њихових кадрова- наводе они.

Додају:"Наиме, комунални ред односно НЕРЕД је заправо у надлежности Секретаријата за стамбено - комуналне послове којим руководи секретар из редова Демократске Црне Горе, са стањем инфраструктуре о којем је „бринуо“ менаџер Општине Беране, такође кадар Демократске Црне Горе, за лошу наплату прихода и пореза којим би се финансијско стање довело у бољи положају Општине да је управљано на адекватан начин, такође је секретар кадар ДЦГ...Зато позивамо Демократску Црну Гору да своје кадрове критикују на својим сједницама или јавним саопштењима директно упућеним управо њима...да се не крију иза саопштења којим покушавају да пребаце одговорност на Социјалистичку народну партију".

- Дакле, неспособност, неодговорност, неозбиљност својих кадрова који су били на мјестима секретара секретаријата које сте критиковали упутите директно њима и кривце тражите искључиво у својим редовима.То колико су се кадрови Демократске Црне Горе неозбиљно и непрофесионално односили према локалној самоуправи и колико нису учествовали у борби за овај град и наше грађане кроз управни и административни рад говори и чињеница да су у последње двије године секретари секретаријата који су из редова Демократа више провели на боловањима, годишњим одморима и тражили друге разлоге како би избјегли своје надлежности, а што се лако може провјерити увидом у евиденцију присуства на радном мјесту- поручују из СНП-а.

Додају:"Што се тиче нелегалног расписивања јавног конкурса, морамо опет, са задовољством подсјетити наше колеге из редова Демократа да је руководство Општине увијек радило на поштен и законит начин. Ову необавијештеност ћемо им опростити јер чињеница је да недоласком и необављањем  својих радних задатака у локалној самоуправи  нису ни могли бити упућени. Законито је расписан конкурс за радно мјесто секретар Секретаријата за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО, и то се лако може провјерити. Проблем Демократа није у поштовању прописа и закона, већ у чињеници да из својих редова нису могли пронаћи кадар који би обављао ову, једну од најважнијих функција у Општини Беране, већ су осам мјесеци напуштали ово радно мјесто, тражили и изгубили се у тражењу адекватног кадра".

-Толико о њиховој озбиљности и кадровском потенцијалу и толико о њиховој бризи о локалној самоуправи и грађанима наше општине. Прије избора обећавање брда и долина, дијељење витамина и чоколадица, циркуса и разних играрија, након избора грабеж за фотеље и радна мјеста која ће бити прекривена боловањима и годишњим одморима или другим разлозима, и тако бити блокиран и стагниран рад у појединим секретаријатима као што је био случај до данас.Елем, Демократама није први пут да се понашају на тај начин, вођени су и учени школом из своје централе, који су више пута блокирали напредак Црне Горе, блокадом и опструкцијма у избор судског и тужилачког савјета, због сопствених фотеља и личних интереса- поручују из СНП-а.

Додају:" Када је ријеч о „рушењу Владе“ подсјетићемо  их да СНП није поднијела иницијативу за изгласавање неповјерења 42. Владе, нисмо били ни иницијатори смјене њиховог лидера са мјеста предсједника Скупштине. Већ су они били ти који су организовали протесте, не након смјене Владе коју су подржавали, већ након смјене Алексе Бечића, и на тај начин показали неодговорност и неозбиљност према нашој држави".

-На неодговорне, непрофесионалне, неадекватне коментаре и саопштења Демократске Црне Горе се нећемо обазирати, јер они довољно о себи кажу кроз своја саопштења.СНП је поносан на свој осмогодисњи рад у локалној самоуправи и све оно што је урађено у претходном периоду, а за шта су нам грађани Берана дали повјерење и зато смо појединачно најјачи политички субјекат у Беранама- закључују они.

         

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:29