Ilustracija / - SNP
12/12/2022 u 19:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SNP: Ekstremizam i divljanje neće biti tolerisani

Svako ima pravo na protest, ali nema pravo na nasilje i širenje mržnje. Ekstremizam i nasilje ne smiju biti tolerisani ko god bio taj koji se njima služi, saopštili su iz SNP-a

Osuđujemo današnje nasilje pristalica Mila Đukanovića ispred Skupštine Crne Gore. Ekstremizam i divljanje neće biti tolerisani, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije (SNP).

- Pozivamo Mila Đukanovića da odmah prekine sa pokušajima radikalizacije procesa u crnogorskom društvu i politici i da mirno prihvati činjenicu da se njegov mandat predsjednika države primakao samom kraju. 

Građanima poručujemo da će država osigurati mir, stabilnost i red i da će naša demokratija nastaviti da se razvija na temeljima ideala one velike avgustovske pobjede iz 2020. godine - navodi se u saopštenju.

Istakli su da je dosta bilo izazivanja podjela i stvaranja tenzija među narodom da bi se čuvale privilegije, uništavala država a pojedinci enormno bogatili, razvijao kriminal i korupcija, a narod sve više siromašio.

- Svako ima pravo na protest, ali nema pravo na nasilje i širenje mržnje. Ekstremizam i nasilje ne smiju biti tolerisani ko god bio taj koji se njima služi.

Pozivamo sve da doprinesu smirivanju tenziju i da shvate da je demokratija počela svoj razvoj u Crnoj Gori.

Niko nema pravo da zloupotrebljava svoje pristalice radi svoje fotelje i neprestane želje da državu drži u stanju političke nestabilnosti u pokušaju da zaustavi vraćanje države u pravne okvire kao preduslovu za ulazak u EU - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 11:24