СНП лого / - СНП лого
22/10/2021 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: ЕУ показала снажну вољу у случају "Пандора папири"

Сигурни смо да ни оваj потез Европског парламента неће бити довољан мотив Катнићу да крене у расвjетљавање случаjа, чиjим jе откривањем Црна Гора jош jедном понижена пред међународном jавношћу, навели су из СНП-а

Док Миливоjе Катнић чека да се Мило Ђукановић писаним путем изjасни о афери „Пандора папири“, Европски парламент jе усвоjио Резолуциjу о овом питању и позвао на покретање темељних истрага о свим прекршаjима у вези тог случаjа коjи су се десили у jурисдикциjама Европске униjе. Међу европским политичарима чиjа jе улога у овом случаjу осуђена jе управо предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић.

Дакле, Европска униjа jе показала jасну вољу и одлучност да се утврди одговорност европских политичара у случаjевима коjи се односе на отварање офшор фирми чиjа jе основна функциjа била прикривање имовине и новца ових лица.

Сигурни смо да ни оваj потез Европског парламента неће бити довољан мотив Миливоjу Катнићу да крене у расвjетљавање случаjа, чиjим jе откривањем Црна Гора jош jедном понижена пред међународном jавношћу. Због тога jе потребно што приjе направити неопходне промjене у тужилачком систему, како бисмо се на прави начин суочили са свим кривичним дjелима коjа представљаjу баласт за Црну Гору, ма од кога долазила.

Умjесто што испитуjе Вању Ћаловић Марковић, чиjа jе НВО МАНС открила Ђукановићево учешће у „Пандора папирима“, било би боље да Миливоjе Катнић што приjе испита предсjедника државе, како би црногорска jавност сазнала шта jе стварно истина у овом случаjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 15:04