Зграда Општине Беране / - Д.Ј
17/05/2022 u 22:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

СНП и ДПС опозиција: Начелно договорена власт у Беранама

На конститутивној сједници Скупштине Општине Беране данас су верификовани мандати за одборнике

У Берана је начелно договорена локална власт коју ће чинити више конституената, али неће бити СНП-а ни ДПС, саопштили су представници будуће власти, јавља Портал РТЦГ.

То информацију медијима су потврдили Дамјан Ћулафић (Демократе), Вуко Тодоровић (За будућност Берана, односно НСД), Младен Премовић (Беране сад), Милован Живковић (Права ЦГ) и Мило Пајковић (Уједињена ЦГ), чије листе заједно имају већину у локалном парламенту, у изјави за медије. На тај начин СНП ће са ДПС-ом бити опозиција.

 - Данашња сједница је потврда да постији воља да се формира локална власт да ће она бити стабилна и трајна и да ће грђани моћи да очекују да ће бити испуњено све оно што им је обећано. Неће бити СНП-а, неће бити конституена окупљених око ДПС-а. СНП може формирати локалну власт са неким другим, ако то неко други жели, али у тој власти неће бити Демократа, казао је Дамјан Ћулафић из Демократа.

На конститутивној сједници Скупштине Општине Беране данас су верификовани мандати за одборнике.

На данашњој сједници није достављен предлог за предсједника Скупштине. Сједница је прекинута.

Политичке партије које су на изборима однијеле већину, кажу да су на корак од договора око челних позиција, па се избор предсједника Скупштине и првог човека општине очекује за највише 7 дана.

Рок за избор првог човека локалног парламента је 15 дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

21. jun 2022 23:39