илустрација
11/08/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Кривокапић да омогући попис ове године

Позивају премијера Здравка Кривокапића да, у складу са својим законским обавезама, омогући одржавање пописа ове године, јер једноставно другог избора и начина нема

Социјалистичка народна партија (СНП) саопштила је да се попис становништва мора одржати ове године, јавља портал РТЦГ.

Раније данас исто је поручио ДФ, поручујући да не буде ли пописа, неће бити ни ове владе.

-На то нас обавезују и закони ове државе. Подсјећамо и на ријечи министра Милојка Спајића да су у том правцу обезбијеђена и новчана средства те да не постоји ниједан ваљани разлог за његово одлагање"-саопштио је СНП.

Забрињава чињеница да, како су казали, ни многи, изузетно важни законски акти, као што су Закон о поријеклу имовине, Закон о лустрацији, чишћење бирачког списка од фантом бирача и још увијек чекају на усвајање и примјену.

-Такође, непознанице у вези са потписивањем Темељног уговора са СПЦ додатно нас увјеравају да овакав начин вршења власти није у складу са очекивањима грађана и бирача који су 30. августа прошле године гласали за демократију и толико неопходне промјене, и самим тим нема ни подршку наше партије- казали су из СНП-а.

Позивају премијера Здравка Кривокапића да, у складу са својим законским обавезама, омогући одржавање пописа ове године, јер једноставно другог избора и начина нема.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:39