/ - СНП лого
24/03/2022 u 11:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СНП: Надлежни да реагују поводом вршњачког насиља

Свако треће диjете у Црноj Гори, односно 28 одсто младих узраста од 12 до 17 година, за себе каже да jе жртва вршњачког насиља, казали су из СНП-а

Социjалистичка народна партиjа Црне Горе позива управу ОШ “Блажо Jоков Орландић” у Бару, као и све надлежне институциjе, да реагуjу на случаj вршњачког насиља у поменутоj школскоj установи према jедноj дjевоjчици коjи jе ових дана узбуркао jавност.

- Невjероватно jе да већ неколико дана нема институционалног одговора на патњу дванаестогодишње дjевоjчице и да се све препушта случаjу иако jе њена маjка алармирала jавност истичући да њено диjете, због ситуациjе у коjоj се налази, помишља чак и на самоубиство - поручили су из СНП-а.

Додају да се док нашим медиjским простором ових дана одjекуjу политичке пароле, не обраћа се пажња на апел jедне маjке коjа упозорава на велики проблем са коjим се њена кћерка носи свакодневно.

- Жалосно jе и алармантно што школе, умjесто мjеста на коjима дjеца треба да стекну васпитање и образовање, те да проведу наjљепши дио своjих живота, све више постаjу мjеста у коjима се не осjећаjу сигурно, ни срећно. О колико се великом проблему ради говоре и истраживања коjа показуjу да свако треће диjете у Црноj Гори, односно 28 одсто младих узраста од 12 до 17 година, за себе каже да jе жртва вршњачког насиља. Умjесто да ово буде аларм за циjело друштво, чини се да наша заjедница „сном мртвиjем спава“ док се наша дjеца боре са дискриминациjом, понижавањем и разним другим облицима малтретирања - истичу из СНП-а.

Социjалистичка народна партиjа Црне Горе позива све друштвене актере – родитеље, просвjетне раднике, школе, невладине организациjе и политичке партиjе – "да се удружимо у процесу суочавања са проблемом вршњачког насиља, како бисмо створили услове у коjима ће се свако диjете осjећати безбjедно, те школске дане проводити у задовољству и срећи".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:51