фото: СНП / - фото: СНП
27/02/2022 u 18:00 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СНП Никшић упутила упозорење руководству партије: У мањинску владу преко гробова Павла Булатовића и Душка Јовановића

Да су им уски интереси циљ, наглашавају, сарадњу са ДПС-ом могли су имати и без мањинске владе и „поштедјели би себе голготе која се у борби за правду и истину преносила са оца на сина“.

Већина из Општинског одбора (ОО) СНП-а Никшић огласила се данас саопштењем којим упозорава руководство странке да неће дозволити улазак у мањинску Владу која би у парламенту имала подршку посланика ДПС-а. На претходној сједници ОО СНП-а Никшић, истичу, договорено је са предсједником партије Владимиром Јоковићем и потпредсједником Драгославом Шћекићем да се прије сједнице Главног одбора одржи нова сједница никшићког Одбора, што није испоштовано.

Упозоравају и позивају чланове Главног одбора који представљају ОО СНП Никшић да испоштују одлуку Извршног одбора која је била једногласна, а на којој су, подсјећају их, и они били сагласни да се не улази у мањинску владу.

- Таква одлука је званичан став како Извршног одбора, ОО као и чланства СНП Никшић.  Свако друго поступање чланова Главног одбора из Никшића које није у складу са одлуком органа СНП Никшић подлијеже најоштријој осуди чланства. Како би подсјетили руководство партије на став и вољу СНП Никшић и чланства СНП Црне Горе бићемо испред наше бараке. Ви гласајте, а ми чекамо, чисто да не заборавите нашу жртву и нашу обавезу, поручују у саопштењу - поручили су они.

Истичу да је СНП симбол борбе за правду, истину и част и да се не смије заборавити да је окосница сабирања чланства те партије борба против криминалних структура ДПС-а, па би учешће у мањинској Влади представљало гажење историјског идентитета СНП-а.

- Часни људи СНП-а су у борби са криминалним структурама ДПС-а платили животима. Убиство Павла Булатовића и Душка Јовановића не смије се заборавити. Њихови изгубљени животи су вјечна хипотека СНП-у борби за правду.  Улазак у мањинску владу је гажење њихових гробова, заборављање њихових жртви, а сви смо ми Павле Булатовић и Душко Јовановић. Зарад њихових изгубљених живота и наших изгубљених живота, јер живимо а нисмо живи, зарад будућности наше дјеце, нећемо дозволити улазак у мањинску владу ни било какву сарадњу са ДПС-ом, наведено је у саопштењу.

Да су им уски интереси циљ, наглашавају, сарадњу са ДПС-ом могли су имати и без мањинске владе и „поштедјели би себе  голготе која се у борби за правду и истину преносила са оца на сина“.

- Након вишедеценијске борбе нећемо дозволити да нас стављате  у исти кош са онима који су ову земљу покрали и уништили будућност наше дјеце. Да смо хтјели са њима могли смо то и без вас, поручује већина из ОО СНП-а Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 10:12