СНП лого
30/06/2021 u 14:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Нова власт да се одужи Момиру Булатовићу

Како истичу, вио је велики патриота, који је у најтежим тренуцима за Црну Гору и СР Југославију био стамен и непоколебљив

У СНП-у подсјећају да се данас навршавају двије године од смрти првог демократски изабраног предсједника Црне Горе и првог предсједника Социјалистичке народне партије Момира Булатовића. Како истичу, претходна власт се није удостојила да макар спомене његово име на дан када је преминуо, а камоли да се од њега опрости онако како доликује, па очекују да се нова власт одужи, како су нагласили, неуморном борцу за истину, правду и солидарност.

-Очекујемо да ће актуелна власт, конкретно премијер Здравко Кривокапић, одржати обећање дато нама, да се на неки начин држава Црна Гора, ова нова, ослобођена однарођеног режима, одужи свом првом демократски изабраном предсједнику. Момир Булатовић је био неуморни борац за истину, правду и солидарност. Управо та идеја правде и солидарности окупила је десетине хиљада грађана, који су предвођени Момиром, настојали да Црна Гора буде земља у којој ће се живјети часно и достојанствено. Била је част бити на истом путу са њим, на путу ка праведнијој и бољој Црној Гори- наводи се у саопштењу СНП-а.

Како истичу, вио је велики патриота, који је у најтежим тренуцима за Црну Гору и СР Југославију био стамен и непоколебљив.

-Памтићемо његову храброст и одлучност у доба НАТО агресије на нашу домовину. Вјеровао је да стабилност у држави може донијети само братско помирење и повјерење. Памтићемо га као човјека који се залагао за добробит свих, за бољитак наших породица. Посебан респект је завређивала његова тежња да правда надвлада неправду и да се Црна Гора врати идеалима и принципима које су устоличили наши преци. Нјегово име остаће на најсвјетлијим страницама историје нашег народа, а народ у Црној Гори и шире ће га упамтити као људску величину-закључују у СНП-у.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:57