/ - ФОТО: ФЕЈСБУК
25/06/2022 u 17:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SNP: DPS i SD mimo zakona za predsjednika Opštine izabrali Veselina Vukićevića

Vjerovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbijede makar funkcije predsjednika opština tamo gdje imaju većinu, navode oni

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje današnji svojevrsni puč koji su na Žabljaku nad građanima izvršili DPS i SD, kada su mimo zakona, Ustava i narodne volje za predsjednika Opštine izabrali dosadašnjeg predsjednika SO Žabljak, člana DPS-a, Veselina Vukićevića.

-Naime, pod izgovorom hitnosti, zakazali su sjednicu Skupštine opštine Žabljak u 15 sati, bez predloženog dnevnog reda i glasovima većine, odbornika DPS i SD, za četiri godine produžili mandat dosadađnjem predsjedniku opštine Vukićeviću. Valja napomenuti da su izbori na Žabljaku koji su trebali biti održani u maju, odloženi do oktobra mjeseca u paketu sa ostalim opštinama, tako da je sadašnja lokalna vlast u svojevrsnom tehničkom mandatu i nema mogućnost da donosi ovako važne odluke- navode u saopštenju.

Dodaju:"O čemu se radi, nije nam poznato, samo pretpostavljamo da je ovo jedna od novih “igara” DPS-a i Socijaldemokrata, pa postoji bojazan da sličan scenario ne pripremaju i za ostale crnogorske opštine. Vjerovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbijede makar funkcije predsjednika opština tamo gdje imaju većinu".

-Upozoravamo gospodu iz DPS-a i SD-a da im ovakav scenario neće proći jer postoje sudovi i pravni propisi koji će ih u tome onemogućiti. Odbornici SNP su, naravno, bili protiv ovakve odluke SO Žabljak a potvrdu našeg ispravnog stava daće, sigurni smo, najprije građani na predstojećim izborima ali i nadležni sudski organi kojima se namjeravamo obratiti ovim povodom- poručuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
SNPDPSPUČŽABLJAK
12. avgust 2022 13:23