СНП лого / - СНП лого
15/09/2021 u 12:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Отпочела је борба против криминала и корупције, пред ЦГ још много посла

Честитали грађанима Међународни дан демократије

Социјалистичка народна партија Црне Горе честита свим грађанима Међународни дан демократије.

- Овај значајан датум Црна Гора обиљежава уз бројне проблеме које је са собом донијела прва демократска промјена власти након тридесет година владавине једне партије. Подсјећамо да су 30. августа прошле године наши грађани оловком извршили мирну револуцију, којом би се поносиле највеће демократије свијета - наводе из ове странке.

Из СНП-а истичу да су знали да пут пред нама неће бити лак.

- Напротив. Дуго смо били хибридна, фасадна демократија, позната по ендемској корупцији, непотизму, организованом криминалу, заробљеном правосуђу, итд. Пандемија корона вируса додатно је отежала порођајне муке демократије, али сигурни смо да су направљени неки од кључних корака ка побољшању друштвено-политичке ситуације - додају из СНП-а.

Како напомињу, отпочела је борба против организованог криминала и корупције.

 - Објављен рат шверцу цигарета и дрога, на прагу смо окончања процеса избора чланова новог Тужилачког савјета, обезбијеђени су дјечији додаци за малишане до шест година и бесплатни уџбеници за све основце, повећана је минимална зарада, као и старачке накнаде, имали смо и прилично успјешну туристичку сезону - додају они.

Наглашавају да је пред Црном Гором још много посла.

 - Прије свега, треба радити на јачању институција и смиривању тензија и подјела које нас коче на путу напретка и успоравају наше европске интеграције. Оживљавање економије и стварање услова за бољи живот грађана морају бити приоритети за доносиоце одлука. Црна Гора је показала да је демократски сазрела, а њени грађани да су спремни да се боре за себе и своје породице. Због тога вјерујемо у снагу будуће црногорске демократије, која ће бити једнака према свима, онако како ју је још давно дефинисао амерички предсједник Абрахам Линколн, „владавина народа, од народа и за народ“ - закљујчују из СНП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:23