Јоковић / Фото: Иван Петровић Ипе
04/04/2022 u 10:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Студенти не могу доћи до изражаја због пасивности актуелне Владе

Неуспјешне реформе које су се осмишљавале у кулоарима Министарства просвјете урушиле су систем образовања, тврде из Јоковићеве партије

Накарадни систем вриједности који је произвела тридесетогодишња власт ДПС-а, али и неодлучност и пасивност још увијек актуелне Владе у Црној Гори, створили су амбијент у којем студенти не могу доћи до изражаја, тврде у СНП-у.

Из партије Владимира Јоковића огласили су се поводом Дана студента, наводећи да Влада формирана након 30. августа 2020. године није учинила много на побољшању положаја студената.

- И поред декларативне намјере да задржи наше младе људе у земљи, поразни су подаци да огроман број њих жели да напусти Црну Гору- тврде из ове партије. 

Додају да нова Влада мора учинити много више како би њихове потребе биле задовољене и како би били побољшани услови у којима студирају.

- Тешка финансијска ситуација и немогућност проналажења посла након завршених студија натјерала је велики број младих да се баве пословима који не одговарају њиховој стручној спреми или да срећу потраже у другим државама. Фрапантни су подаци неких невладиних организација који указују да готово половина студената размишља о напуштању Црне Горе. Годинама није ништа рађено да се поправе лоши услови на појединим факултетима државног Универзитета, док су приватни факултети преузимали примат у процесу образовања. Бројне неуспјешне реформе које су се осмишљавале у кулоарима Министарства просвјете и спроводиле на Универзитету Црне Горе урушиле су систем образовања. Желимо да већ наредни Дан студената наши високошколци дочекају много задовољнији, у бољим условима и без свакодневних брига које их удаљавају од њиховог основног посла – стицања знања. Наш задатак је да им помогнемо у томе- поручују из СНП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 02:16