Радојевић / - Фото: Радоје Живковић
09/09/2021 u 13:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП тражи да премијер смијени директорицу Монстата

Попис треба спровести како треба, поручује посланик СНП-а Драган Вукић

Социјалистичка народна партија тражи од премијера Здравка Kривокапића да смијени директорицу Монстата Гордану Радојевић, која је очигледно партијски војник бивше власти, јер једино се бивша власт буни против организовања Пописа становништва ове године, саопштио је посланик ове партије Драган Вукић.

- Kако смо и навикли у овој нашој држави, јавност из медија сазнаје да ће Попис становништва, који по свим прописима и законима треба да се одржи ове године, ипак бити спроведен до краја године. Социјалистичка народна партија изражава забринутост да што се у овако велики и важан пројекат улази без плана активности који је неопходан да би се Попис становништва спровео онако како треба - навео је он.

image

Вукић

Фото: Иван Петровић Ипе

Вукић је истакао да главни извођач радова Монстат, својим односом према Попису доказује да није дорастао задатку јер, прије свега, није припремљен план активности у складу са законом и буџетским средствима, тј. Монстат није припремио оно што се подразумијева. 

- Монстат је био дужан да већ припреми све процесне радње за одржавање пописа јер је ово „пописна година“ а процес је буџетиран. Не треба јавност подсјећати на резултате истраживања Монстата по којима је за четворочлано домаћинство довољно да троши дневно по особи 2,2 еура за храну. То је било у оно вријеме када је Мило Ђукановић саопштавао да је гориво луксуз а стопа незапослености била никад већа. Све ово доказује колико је ова институција била под утицајем бивше власти и сужила им за манипулисање грађанима по потреби - наводи он.

Вукић је напоменуо да би се Попис становнштва спровео ваљано, неопходноје укључити озбиљне и професионалне људе како би се поштовале законске обавезе и европски стандарди. 

- Након усвајања плана активности, неопходно је формирати радна тијела и групе за припрему, организацију и спровођење Пописа. Такође, неопходна је израда образаца, упутстава за пописивање, израда софтвера за унос података, избор пописивача, инструкције за пописиваче, организација за прикупљање пописних резултата. Све то не може се спровести са ислуженим кадровима ДПС-а чији је једини циљ да нанесу што већу штету држави - закључио је посланик СНП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:21