Јоковић / -Фото: Иван Петровић Ипе
14/09/2021 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП тражи од Бечића да спријечи одржавање избора у Петњици и Мојковцу

Ђукановићева намјера је да честим одржавањем локалних избора држи у сталној тензији црногорско друштво, поручују из Јоковићеве партије

Пошто је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић најавио да ће до 6. октобра расписати локалне изборе у Мојковцу, Петњици и Цетињу, из СНП-а позивају предсједника Скупштине Алексу Бечића да га спријечи у томе. 

Из партије Владимира Јоковића тврде да Ђукановић расписује изборе, упркос томе што се већина партија на власти слаже да би изборе у овим општинама требало одржати наредне године заједно са осталих десет општина. 

- Због свега наведеног, позивамо Бечића, чија је партија предлагач допуна Закона о локалној самоуправи, да овај акт што прије стави на дневни ред Скупштине Црне Горе, како би се спријечила намјера Ђукановића да честим одржавањем локалних избора држи у сталној тензији црногорско друштво, а све са циљем остваривања политичке користи за своју партију- наводе из СНП-а.

Они су подсјетили да се у скупштинској процедури налази Предлог допуна Закона о локалној самоуправи, којим се предлаже да се мандат локалној власти у општинама Мојковац, Петњица, Цетиње, Улцињ и Беране продужи до прољећа, када би се одржали избори у 17 општина и евентуално у Тузима, ако би тамошњи локални парламент сам себи скратио мандат.

- СНП је већ предлагала спајање неколико изборних циклуса и њихово одржавање у мају наредне године, како би се избјегло држање нашег друштва у сталној напетости и ванредном политичком стању, које нимало не погодује ионако већ прегријаној друштвеној атмосфери. Подсјећамо и да је Европска комисија у последњих неколико извјештаја за Црну Гору указивала на проблем пречестог одржавања локалних избора који се не могу пратити на ваљан начин и остављају велики простор за неправилности које се не могу контролисати- поручују из СНП-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 21:34