/ - ФОТО: ФЕЈСБУК
11/04/2022 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Запошљавање у ЕПЦГ и ЦЕДИС-у расте као потрошња електричне енергије у зимском периоду

Чињеница је да су и Демократе приступиле ДПС рецепту расподјеле програмских средстава за незапослена лица које финансира Завод за запошљавање Црне Горе, наводе у саопштењу

Социјалистичка народна партија саопштила је да протеклих седмица грађани су били свједоци како се из Завода за запошљавање износе тврдње о злоупотребама расподјеле средстава од стране ДПС режима.

- Чињеница је да су и Демократе приступиле ДПС рецепту расподјеле програмских средстава за незапослена лица које финансира Завод за запошљавање Црне Горе. У оквиру програма оспособљавања за рад код послодавца на предлог директора ЗЗЗЦГ који долази из редова Демократа, Управни одбор је донио одлуку 03.11.2021. године којом се од 688.632,00 еура одобрава 253.317 еура државним фирмама на чијем челу се налазе директори из редова ове политичке партије. Фирмама ЦЕДИС, Пошти Црне Горе, Елетропривреди Црне Горе одобрено је да се запосле 103 лица од укупно 280 незапослених лица. На овај начин Демократама је остављена могућност да у овим фирмама запосле 103 лица, односно лица која су чланови Демократске Црне Горе. Докле иде халапљивост и бахатост Демократа и колико су год они свих ових дана оптуживали власт ДПС-а за запошљавање и постављање људи који нијесу стручни на функције, то исто сад они раде. Докле та бахатост иде најбоље видимо на овом примјеру расподјеле новчаних средстава ЗЗЗЦГ- наводе у саопштењу.

Истичу да запошљавање у ЕПЦГ и ЦЕДИС-у расте као потрошња електричне енергије у зимском периоду.

- Више чланова породица истакнутих фунционера Демократа запослено је у овим фирмама. Ухљебење кадрова и њихових најближих присутно је и у другим државним предузећима као што су Пошта Црне Горе и Скијалишта Црне Горе. Грађанима Црне Горе мора бити коначно јасно да Демократе не могу да се помире са чињеницом да остају без свих ових привилегија, фотеља и запошљавања својих најближих. Нјихова парола на протестима је Устани и одбрани фотеље- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:31