СА САСТАНКА / - ФОТО: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
24/12/2021 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шоћ: Институције система да остваре права радницима Боксита

Представници радника Рудника Боксита говорили су и о проблемима запослених у вези са стечајем Рудника и дуговањима која им до дан данас нијесу исплаћена, наводи се у саопштењу Кабинета потпредсједника Владе

Неопходно је да институције система што прије реагују како би проблем био препознат на прави начин и како би права радника била остварена у пуном капацитету, а тиме правда задовољена", саопштио је Иво Шоћ, савјетник потпредсједника Владе за правна питања након састанка са представницима радника Рудника Боксита АД Никшић.

На састанку са Шоћем, представници радника Витомир Крулановић и Божидар Ђилас, изнијели су све дугогодишње проблеме и незаконита поступања која су пратила функсионисање самог рудника Боксита у претходном периоду. Представници радника Рудника Боксита говорили су и о проблемима запослених у вези са стечајем Рудника и дуговањима која им до дан данас нијесу исплаћена, наводи се у саопштењу Кабинета потпредсједника Владе.

Саговорници су изразили наду да ће надлежно Тужилаштво испитати радње појединаца којим су радници доведени у тренутни положај и усагласили се да је држава дужна да посвети посебну пажњу рјешавању проблема обесправљених радника Рудника Боксита АД Никшић, имајући у види значај и репутацију коју има то предузеће.

На састанку је договорено да се у скоријем периоду организује састанак представника радника Рудника Боксита АД Никшић са потпредсједником Владе Црне Горе Дританом Абазовићем, како би се додатно размотриле све могућности у циљу помоћи радницима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:43