Драгиша Сокић / - фото: ДПС
05/04/2022 u 11:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сокић: Рудник Пљевља кадрови ДФ-а урушаваjу партиjским ухљебљавањем

Забиљежени нето приход за прошлу годину износио jе 43,5 милиона еура, што jе пад од 4% у односу на претходни период, укупни расходи су износили 44,4 милиона еура што jе раст од 6%

Руководство Рудника угља Пљевља, данас се на сва звона хвали своjим пословним потезом, а скрива чињеницу да су од некада успjешног државног предузећа, од промjене руководећег кадра, постали само jош jедан примjер системског пропадања, коjем су Црна Гора и читаво друштво изложени од 30. августа 2020. године, казао је предсjедник Општинског одбора ДПС Пљевља Драгиша Сокић.

- Да jе заиста тако, свjедоче биланси за претходну годину овог некад привредног гиганта пљеваљске општине. Наиме, забиљежени нето приход за прошлу годину износио jе 43,5 милиона еура, што jе пад од 4% у односу на претходни период, укупни расходи су износили 44,4 милиона еура што jе раст од 6%. Потраживања од повезаних лица износила су 11,3 милиона еура, односно раст од невjероватних 100%, ЕБИТДА 10,5 милиона еура, тj. пад 47%. Када томе додамо да Рудник запошљава фрапантних 779 радника, те да jе од доласка нове власти до 31.12.2021. године запослено чак 443, дакле више него 50 процената од укупног броjа запослених, ни не чуди што jе предузеће оствареним нето резултатом од 4,4 милиона еура, забиљежило пад од 67%, чему свакако умногоме доприноси да трошкови запослених износе 15,6 милиона еура - казао је Сокић.

Како наводи, за ове поразне резултате, директор и партиjски ухљеб Демократског фронта Милан Лекић, мjесечно зарађуjе за црногорске стандарде невjероватних 2.760 еура.

- Све ово указуjе да jе Рудник угља од успjешне компаниjе, коjа jе била фактор стабилности црногорске економиjе и читавог краjа, незнавеним приступом руководства али приjе свега мегаломанских прохтjева партиjских кадрова и њиховим ухљебљавањем, дошла до тога да jоj буде упитна будућност и даља перспектива - закључио је Сокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:05