/ - Милош Спајић
18/04/2022 u 11:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спаић: Савјетница предсједника повриједила достојанство особа са инвалидитетом, да се јавно извини

Знате ли то госпођо Пешић да особе са инвалидитетом морају бити равноправни чланови друштва, а то бисте као неко на функцији требало знати, навео је он

Милош Спаић (Права Црна Гора)казао је да је савјетница предсједника Црне Горе повриједила достојанство особа са инвалидитетом.


- Реагујући на изјаве функционера Владе Црне Горе савјетница предсједника Црне Горе Наташа Пешић рекла је да је одређене субјекте запало да износе несувисле аутистичне конструкције и тиме показала мањак елементарне пристојности када је поштовање других у питању. Наиме, рећи да неко даје аутистичне изјаве, госпођо Пешић, значи да сте инвалидитет, односно такву квалификацију, употребили како би сте увриједили некога, а самим тим сте на врло ниподаштавајући начин повриједили достојанство особа са инвалидитетом, јер сте на тај начин омаловажили ову групацију. Ствар је основне етичности, дакле није професионално, госпођо Пешић, али исто тако ствар основне културе, да није лијепо ни васпитано некога вријеђати, ни директно, ни индиректно, ни у ком случају, а поготово не када сте на државној функцији- наводи Спајић.

Поручује: "Знате ли то госпођо Пешић да особе са инвалидитетом морају бити равноправни чланови друштва, а то бисте као неко на функцији требало знати".

- Требало би да знате да је врло непристојно вријеђати некога користећи квалификације које се односе на било који инвалидитет па тако и на аутизам. Овом приликом позивамо савјетницу Предсједника државе да се јавно извини особама са аутизмом- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:05