Milojko Spajic / EVROPA SAD PRESS, MILOJKO SPAJIC - LAZAR RUZIC
20/09/2023 u 08:39 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić danas sa 14 ambasadora država članica EU

Na pitanje: "Ima li Vlade?" vjerovatno neće moći da da konkretan odgovor iako ga ambasadori očekuju.

Predsjednik Pokreta Evropa sad I mandatar za formiranje 44. Vlade Milojko Spajić sastaće se danas sa asmbasadorima država članica Evropske unije I razgovarati o formiranju 44. Vlade, saznaje “Dan” iz diplomatskih izvora.

Ova vrsta sastanaka zove se HOM (Head of Mission), jer na njemu učestvuju šefovi misija, a biće održan u prijepodnevnim satima. Na pitanje: "Ima li Vlade?" vjerovatno neće moći da da konkretan odgovor iako ga oni očekuju. Problem je što može da obezbijedi podršku većine od 41 poslanika samo ako dobije glas i Mehmeta Zenke iz Demokratske unije Albanaca, koji je bio na listi DPS-a. U tom slučaju neće ga glasati sedam poslanika Demokratske Crne Gore, koji su to jednoglasno odlučili na sjednici predsjedništva partije.

Sastanci ambasadora država EU akreditovanih u Podgorici sa crnogorskim državnicima nisu nikakva novina, mada do sada, makar javno, nisu održavani sa mandatarima.

Ovoga puta sa Spajićem će razgovarati rezidentnih 14 ambasadora, dok nije najavljen nijedan iz Beograda, odnosno nerezidentni, a koji je zadužen za Crnu Goru. Domaćin je Oana Kristina Popa, ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori, i sastanak će biti održan u misiji EU. Ovi sastanci su zatvorenog tipa i postoji džentlmenski dogovor da se detalji ne saopštavaju javnosti. Sastanak ima ogromnu važnost jer, obično, opredjeljuje podršku država članica EU jednoj vladi, a samim tim i Crnoj Gori, što bi trebalo da znači da će se Spajić sjutra pred ambasadorima pojaviti sa konkretnim rješenjima.

Spajić danas sa 14 ambasadora država članica EU razgovara o formiranju vlade

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 04:44