Milojko Spajić - Džaidip Mazumdar / - VLADA
09/02/2024 u 20:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić - Mazumdar: Dosta prostora za jačanje saradnje sa Indijom u oblastima ekonomije, turizma i investicija

Dodatna promocija prirodnih ljepota, naglasio je ambasador Džaidip, mogla bi se ostvariti kroz zainteresovanost indijske filmske industrije, Bolivuda, da određene filmove snima u Crnoj Gori

Postoji dosta potencijala da se tradicionalno dobri prijateljski odnosi Crne Gore i Indije unaprijede, poručeno je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i ambasadora Republike Indije Džaidipa Mazumdara.

- Naglašena je potreba za jačanjem saradnje u oblastima ekonomije, turizma i investicija. U tom kontekstu je pozitivnom ocijenjena saradnja dvije države u okviru „Indijskog programa tehničke i ekonomske saradnje“ (ITEC), saopšteno je iz Kabineta preddsjednika Vlade.

Dodatna promocija prirodnih ljepota, naglasio je ambasador Džaidip, mogla bi se ostvariti kroz zainteresovanost indijske filmske industrije, Bolivuda, da određene filmove snima u Crnoj Gori.

Ocijenjeno je da bi to moglo znatno da uveća broj indijskih turista.

Iskazana je potreba za jačanjem političkog dijaloga.

- Tokom sastanka je pokazano obostrano interesovanje i za zajedničke projekte u oblastima prosvjete, nauke i kulture, uz posebno uvažavanje indijskog uspona u tehnologiji i nauci, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:10