Спајић / Фото: Иван Петровић Ипе
18/07/2021 u 23:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић на мим страници: Нађите ми неког да продам "мерцедес", па дијелимо профит

Министре, кад ће раст биткоина, вријеме је да мијењам "голфа"?

Министар финансија Милојко Спајић од јуче је у жижи црногорске јавности, пошто је Портал Дана објавио информацију да је пријавио Агенцији за спречавање корупције куповину најновијег аутомобила марке "мерцедес". 

Министар Спајић пријавио да је купио "мерцедес" од преко 120.000 еура

То је инспирисало и популарне црногорске мим странице да дискутују о Спајићевом потезу, па док га једни бране, а други осуђују, мим страница "Мимистарство оностраних послова" је става да је "Спајић засигурно није корумпиран али је зато много глуп" ако се одлучио да у оваквој ситуацији купи тако скупоцјени аутомобил. 

У Фејсбук расправу укључио се и сам министар, написавши "Ако ми нађеш некога да му продам за те паре, не само да ти све те квалификације праштам, него дијелимо сав профит од продаје пола-пола" и да ће "видјети о каквој се крнтији ради кад пође са њим на Краљичине ћевапе". 

image
Фото: Фејсбук

Један од корисника Фејсбука је министра питао кад ће се опет десити раст биткоина, пошто је вријеме да мијења "голфа".

Министар је и на то имао одговор.

- Илон Маск нас је бацио под воз са оном причом о загађењу са рударењем. Он је био покретачка снага раста. Kад он поново позитивно твитне за крипто одмах акција - јер се сви на тржишту плаше да се кладе против њега. Он је widow making trade. Очекујем 30-41.000 америчких долара неко вријеме, не би требало испод да иде, не продајем их за сад- образложио је министар. 

Подсјетимо, у картону о извјештају имовине, у које је Портал Дана имао увид, пише да је Спајић 2. јула пријавио куповину "мерцедеса" најновије класе GLE 300D 4 MATIC.

Спајић је у ранијим извјештајима АСК-а пријављивао да на банкарским рачунима има преко 200.000 еура. 

Након информације објављене на нашем порталу огласио се на Твитеру гдје је поручио да "ако не одговара као министар, треба да буде смијењен у Скупштини", истичући да је богат дошао у Владу и да је аутомобил купио од зарађеног новца. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:04