МИЛОЈКО СПАЈИЋ / - ФОТО: ГОВ.МЕ
02/02/2022 u 15:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: На сједници Владе није било ријечи о оставци премијера

Поручио је да Влада ради потпуно релаксирано и пуном паром, као да се ништа неће десити, све док имају повјерење парламента

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић је казао да данашњој сједници Владе није присуствовао потпредсједник Дритан Абазовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић, те да се на њој није расправљало о оставци премијера Здравка Кривокапића. Како је нагласио, раде пуном паром, све док имају подршку Парламента, а уколико је изгубе, могуће је и формирање нове партије.

- Потпредсједник Абазовић и министар Радуловић нијесу били на сједници. Није тачно да је Кривокапић понудио оставку, нити је било ријечи о томе. Била је сједница на којој су разматране регуларне обавезе - казао је Спајић новинарима након сједнице, пише портал РТЦГ.

Значајна информација је, како је истакао, да је Министарство финансија покренуло важан пројекат у којем је Црна Гора приступила Фонду за иновације НАТО-а.

- Црна Гора је једина са Балкана којој је омогућено да приспупи Фонду, тако да ће црногорски стартапи имати шансу да добију и инвестиције и менторе из Брисела, из НАТО-а. Сљедећа сједница тог Фонда је 10. фебруара, тако да се убрзано припремамо за такав потез. Биће то велики искорак за Црну Гору, а чињеница да ниједна друга држава са Балкана није успјела да испуни услове за приступ - казао је Спајић.

Поручио је да Влада ради потпуно релаксирано и пуном паром, као да се ништа неће десити, све док имају повјерење парламента.

- У политичком дијелу ми смо најављивали више пута да смо испоштовали да кажем принципијелни став премијера, да се неће формирати странка док траје ова Влада. Кад не будемо имали повјерење парламента, ствари се мијењају и видјећемо - казао је Спајић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:39