Milojko Spajić / - SASAMATIC
15/11/2023 u 18:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Napredak svih zemalja regiona mora biti pojedinačno vrednovan

Evropska unija dobija nove obrise otvarajući se ka zemljama Zapadnog Balkana. Moramo biti u prvim redovima da iskoristimo ovaj istorijski momentum, kazao je premijer na konferenciji Inicijative Balkanski dijalozi

Predsjednik Vlade Milojko Spajić govorio je danas na konferenciji Inicijative Balkanski dijalozi, koja se organizuje pod nazivom „Momenat ubrzanja na Zapadnom Balkanu: vrijeme za prekretnicu”. 

„Evropska unija dobija nove obrise otvarajući se ka zemljama Zapadnog Balkana. Moramo biti u prvim redovima da iskoristimo ovaj istorijski momentum. Napredak svih zemalja regiona mora biti pojedinačno vrednovan. Nemamo više vremena da stojimo u čekaonici dok svi ne napravimo jednak progres. Ipak u pogledu razmjene iskustava, eskspertize i podrške na putu procesa pridruživanja ostajemo dosljedni principu “Svi za jednog jedan za sve” “, istakao je premijer. 

image

Premijer na konferenciji Inicijative Balkanski dijalozi

- SASAMATIC

Spajić je pozdravio opredjeljenost Evropske unije da politiku proširenja drži visoko na svojoj agendi. „Veoma cijenimo i najavljenu finansijsku podršku za infrastrukturne projekte, koja će doprinijeti boljoj povezanosti Zapadnog Balkana” istakao je on. 

Konferenciju je organizovala Građanska alijansa u partnerstvu sa Fondacijom BFPE za odgovorno društvo iz Beograda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:57