/ - SPAJIć (FOTO: RTCG)
21/06/2024 u 20:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Nijedan grad u Crnoj Gori nije propao kao Pljevlja

Nijedan grad u Crnoj Gori nije propao kao Pljevlja, kazao je premijer Milojko Spajić na predstavljanju projekta Plana za oporavak Pljevalja, održanom u prostorijama Rudnika uglja u Pljevljima.

- Ovo je najbolji primjer dekadencije kroz koje je čitvo naše društvo prošlo. I ne postoji nijedno drugo mjesto u Crnoj Gori koje je ovoliko palo od onoga što je bilo 80. godina -  kazao je Spajić, prenosi portal RTCG.

Spajić je istakao da to pokazuju i zvanični podaci.

-Ne govorim ovo subjektivno zato što sam odavde i zato što emotivno pristupam temi. Gledam objektivne činjenice. Uskoro ćemo imati podatke sa popisa koji će pokazati da je Pljevlja napustilo pola grada, pola opštine. Takvi podaci su alarmantni za svakog razumnog čovjeka- kazao je on. 

Spajić je naglasio da je upravo ovaj plan primjer da jedno mjesto, koje je najviše propatilo i imalo najveći pad, da ima budućnost.

-To je automatski signal i drugim mjestima, koja nisu toliko propala kao Pljevlja da i oni imaju sjajnu budućnost. Hvala svima koji su dali ogromno zalaganje dali veliki doprinos izradi ovakvih projekata, i koje Vlada jedva čeka da podrži- ističe Spajić.

Istakao je da kuda god da se krene prema Podgorici, svaki put se rekonstruiše. 

-To je dokaz da se dosta radi, imamo put preko Jasenovog polja, upravo se završava, nadam se početkom jula da ćemo ga otvoriti. Imamo i drugi put preko Mojkovca i taj isto rekonstruišemo, tako da ako krenete prema Podgorici, kojim god putem da krenete, rekonstruišu se i rade putevi. Nažalost zatekli smo jedno jako loše stanje i morali smo da pokrenemo sve te projekte ponovo, ali radi se i završava se. Uskoro će biti preko Donje Brezne, nadamo se i onaj put, one čuvene šavničke krivine koje svi mi prolazimo kada idemo prema Podgorici biće prošlost, od Donje Brezne do Žabljaka ćemo imati jedan potpuno novi put koji će prevazići sve one mučnine i probleme koje svi prolazimo kada idemo prema Podgorici- kazao je Spajić. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jul 2024 08:22