Спајић - Ескобар / - фото: Минисарство финансија и социјалног старањаја
20/01/2022 u 13:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Спајић са Ескобаром: САД поштуjу вољу грађана Црне Горе и неће се миjешати у унутрашња питања

Ескобар jе поручио да САД подржаваjу актуелну Владу Црне Горе, све док буде посвећена евроатлантском путу и бескомпромисноj борби против криминала и корупциjе и економском бољитку грађана

Министар финансиjа и социjалног старања, мр Милоjко Спаjић радноj посjети Сjедињеним Америчким Државама састао се са Габриjелом Ескобаром, замjеником помоћника америчког државног секретара у Бироу за европска и евроазиjска питања и специjалним изаслаником за Западни Балкан.

САД су похвалиле економске резултате Владе у 2021. укључуjући наjвећи економски раст у Европи као и реформски искорак направљен кроз програме "Европа Сад!", “Montenegro Works”, рjешавању горућих наслиjеђених проблема као што су хеџинг аранжман кредита кинеске Ексим банке, закључено jе на састанку.

Ескобар jе поручио да САД подржаваjу актуелну Владу, све док Влада премиjера Здравка Кривокапића буде посвећена евроатлантском путу и бескомпромисноj борби против криминала и корупциjе и економском бољитку грађана.

- Свака влада коjа jе на том путу има подршку САД -  поручио jе Ескобар.

Нагласио jе да САД поштуjу демократску вољу грађана Црне Горе и да се неће миjешати у унутрашње политичке процесе у Црноj Гори.

Министар финансиjа и социjалног старања захвалио jе САД на подршци и информисао  Ескобара о наредним реформским корацима Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. maj 2022 19:02