Milojko Spajić / - FOTO: LAZAR RUžIć
11/01/2024 u 21:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić o posjeti funkcionera NSD Republici Srpskoj: Vlada slijedi zvaničnu politiku

Predstavnici izvršne vlasti nisu išli na tu svečanost, u Vladi slijedimo zvaničnu državnu politiku. Parlamentarci su birani od naroda i mi ne možemo bilo kome zabraniti da se ponaša na određeni način, naveo je premijer

Premijer Milojko Spajić komentarisao je odlazak funkcionera Nove srpske demokratije (NSD), kao i lider DNP Milana Kneževića na proslavu u Republici Srpskoj, navodeći da u Vladi slijede zvaničnu državnu politiku.

- Predstavnici izvršne vlasti nisu išli na tu svečanost, u Vladi slijedimo zvaničnu državnu politiku. Parlamentarci su birani od naroda i mi ne možemo bilo kome zabraniti da se ponaša na određeni način, naveo je premijer.

Poručio je da određeno ponašanje koje je ranije bilo karakteristično za opoziciju, vlast treba toga da se uzdrže.

- Kao država treba da se uozbiljimo i da napravimo strateški pristup šta je najbitnije za nas. Za naše građane je najbitnije da se mi fokusiramo na ekonomiju, evropski put i vladavinu prava, zaključio je Spajić.

Podsjetimo, delegacija Nove srpske demokratije (NSD) prisustvovala je ceremoniji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjaluci i to član Predsjedništva NSD Jovan Vučurović i funkcioneri stranke Budimir Aleksić i Velimir Đoković.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da neće ići u Banjaluku 9. januara na proslavu Dana RS. 

Spajić se večeras sastao irskim kolegom Leom Varadkarom, koji će boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Poručio je da je nova Vlada stabilizovala Crnu Goru i za samo dva mjeseca napravila sjajne rezultate.

- Velika je stvar imati ovako učestale sastanke sa evropskim liderima. Krasi nas politička stabilnost, a različitosti koje su nekada bile prepreka sada su benefit za našu državu. Polarizacija koja je bila aktuelna 20 godina više nije tema. Zaista smo napravili istorijske rezultate, kazao je Spajić na konferenciji za medije u Vili Gorica, prenosi portal RTCG.

Spajić je večeras, između ostalog poručio da je Crna Gora napravila jedan veliki korak naprijed u kulturi dijaloga sa političkim partijama. 

- Napravili smo presedan evropskog tipa. Imamo jako dobru komunikaciju sa svim članovim parlamenta. To je dodatna vrijednost koja se iznjedrila. Uskoro ćemo, nadam se, imati i VDT-a, a imamo i ambicioznije planove, dodao je on. 

Premijera Irske je na aerodromu u 17.45 dočekala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:21