Spajić – Vag / - VLADA CRNE GORE
01/03/2024 u 14:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić – Vag: Posvećeno nastaviti ključne reforme za napredak Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i šefica Misije OEBS-a Dominik Vag razgovarali su o brojnim projektima koje OEBS sprovodi u Crnoj Gori uz isticanje velike podrške u jačanju institucija i demokratizaciji društva.

- Crna Gora je zahvalna na podršci koju pružate u oblastima ljudskih prava, vladavine prava, sektora bezbjednosti i medija. Zadovoljstvo nam je što toliko dugo uspješno realizujemo brojne projekte. Započeli smo brojne reforme, neke smo već završili, ali smo svjesni da nas čeka još mnogo posla. Vrlo smo optimistični, jer vidimo da su svi posvećeni da u tome istrajemo, istakao je premijer Spajić.

Šefica Misije OEBS-a je konstatovala važnost imenovanja u pravosuđu i upoznala predsjednika Vlade sa projektom posmatranja suđenja za organizovani kriminala i korupciju na visokom nivou, na osnovu kog će u junu biti predstavljene preporuke za unapređenje rada pravosudnih institucija.

- Imamo odlično dugogodišnje partnerstvo sa brojnim institucijama u Crnoj Gori, a naš cilj je da pomognemo ključne reforme, kao što su izborna i reforma policije. Zaista pokušavamo da napravimo razliku, agilni smo i proaktivni u predlaganju novih projekata koji su potpuno prilagođeni Crnoj Gori, kazala je Vag.

Tokom sastanka je razgovarano i o pripremama za izradu sljedeće višegodišnje Strategije Misije, a konkretni koraci biće utvrđeni nakon sastanka predstavnika OEBS-a i Ministarstva vanjskih poslova.

Naglašena je i važnost regionalne saradnje i umrežavanje institucija između zemalja Zapadnog Balkana, što je i jedan od aspekata uključenih u aktivnosti Misije OEBS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:43