Срзентић и Пленковић / - Срзентић и Пленковић
18/05/2022 u 11:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срзентић: Будућност Европе огледа се у храбрим лидерима

Она је рекла да су геополитичка дешавања, рат у Украјини, енергетска криза и како сачувати демократију у изазовном периоду који погађа многе земље, само неке од покренутих тема

Будућност Европе је у храбрим лидерима, који ће помјерити границе могућег и генерисати добре промјене и напредак, на добробит цјелокупног друштва, казала је бивша министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија, Тамара Срзентић.

Она је на Твитеру навела да је било велико задовољство разговарати са предсједником Владе Хрватске Андрејем Пленковићем на Европском форуму младих лидера у Загребу.

Срзентић је рекла да су геополитичка дешавања, рат у Украјини, енергетска криза и како сачувати демократију у изазовном периоду који погађа многе земље, само неке од покренутих тема.

Она је додала да је то била сјајна прилика за размјену идеја, повезивање и сарадњу са градоначелницом Сарајева Бењамином Карић и градоначелником Загреба Томиславом Томашевићем.

Како је навела Срзентић, зелени и паметни градови, оснаживање маргинализованих група и јачање младих лидера су заједничка мисија Европског форума младих лидера.

"Будућност Европе се огледа у храбрим лидерима који ће помјерити границе могућег, изградити мостове, приоритизовати и решавати кључне проблеме, подстаћи акције, генерисати добре промјене и напредак, а на добробит цјелокупног друштва", истакла је Срзентић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:50