Тамара Срзентић / - фото: МЈУ
21/02/2022 u 11:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срзентић изабрана међу 40 младих лидера/ки у Европи

Циљ програма „Млади лидери Европе“ jе, како је истакла, промоциjа европског идентитета ангажовањем наjперспективниjих теланета коjи ће обликовати будућност Европе

Министарка jавне управе, дигиталног друштва и медиjа Тамара Срзентић, изабрана jе међу 40 младих лидера/ки организациjе Приjатељи Европе (Friends of Europe)м саопштено је из Министарства јавне управе.

Срзентић jе казала да jе почаствована и привилегована што jе од стране организациjе “Friends of Europe” у оквиру проjекта “Млади лидери Европе” изабрана да буде дио нове генерациjе 40 лидера млађих од 40 година, заjедно са некима од наjутицаjних личности коjи покрећу Европу наприjед.

- Срећна сам што ћу удружити снаге са своjим колегама и доприниjети изградњи боље европске будућности. Драго ми jе што jе и ове године, организациjа “Friends of Europe” одабрала и окупила различите лидере, покретаче промjена, коjи долазе из броjних земаља и разноликих занимања, почев од министара из броjних европских земаља, градоначелника европских градова, истакнутих умjетника, предузетника, бизнисмена, технолога, научника, активиста, новинара, умjетника и врхунских спортиста -  порука jе Срзентић.

Вjеруjе да ће, сви заjедно, генерисати идеjе и покренути акциjе у некима од кључних области за циjелу Европу попут зелене и дигиталне трансформациjе, jачања демократиjе и изградње праведниjе, напредниjе, одрживиjе, разноврсниjе и инклузивниjе Европе. 

“Friends od Europe” jе непрофитна “тхинк танк” организациjа основана 1999. године  у Бриселу, а њен тим чине броjни садашњи и бивши предсjедници и представници Европске комисиjе и парламента, европски предсjедници држава и премиjери, укључуjући Роберту Метсолу, Патрика Цоxа, Хермана Ван Ромпуyа, Мирослава Лаjчака, Jеан-Клаудеа Jункера и броjне друге. 

Циљ програма „Млади лидери Европе“ jе, како је истакла, промоциjа европског идентитета ангажовањем наjперспективниjих теланета коjи ће обликовати будућност Европе.

- Њихова страст, различитост позадина из коjих долазе и мишљења, као и њихово иновативно размишљање заjедно ствараjу праву формулу за генерисање свjежих идеjа за изградњу Европе коjа више размишља о будућности - наводи се у опису програма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:57