Станић / Фото: Иван Петровић Ипе
30/10/2021 u 14:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станић: Горан Бјеловић је дио низа Братићкине идеолошке матрице

Министарка наставља са праксом етничког чишћења руководног кадра у институцијама културе, тврди портпарол СДП-а

Портпарол СДП-а Мирко Станић прокоментарисао је именовање Горана Бјелановића за директора Црногорске кинотеке, наводећи да је он само један у низу идеолошке и националне матрице министарке просвјете и културе Весне Братић. 

Станић тврди да Братић наставља са праксом етничког чишћења руководног кадра у институцијама културе како би, како наводи, тиме дала и лични печат пројетку "српског света".

- Српски свет је очигледно једина агенда Владе Здравка Kривокапића која се спроводи у протеклих годину дана- сматра Станић. 

Према његовим ријечима, институције које брину о значајним националним и државном културном наслеђу не смију бити плијен који ће се приносити на олтар великодржавног национизма који је захватио Црну Гору и чији је назначајнији ескпонент управо Братић, како тврди Станић.

- Kолико она сама поштује оне који су је изабрали видимо и по константном одбијању да пред представницима грађана у Скупштини Црне Горе објасни своју скандалозну и антицногорску кадровску полтику. Ни контролно саслушање на које је уредно позвана, ни десетине посланичких питања, чак ни Интерпрелација о њеном раду коју је потписало скоро половина црногорских посланика нијесу довољан разлог да се Братић коначно позове на одговорност. Ако је за утјеху, очигледно је да послије смјена низа истакнутих културних радника и постављања поштоваоца назадних идеологија умјесто њих - Братић и нема што рећи у своју одбрану. А дани њеног четвороструког министровања су одбројани, али ће требати године за санирање озбиљне штете која је њеним радом или нерадом нанешена секторима просвјете, науке, културе и спорта- поручује Станић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:18