Mirko Stanić / - SD
23/11/2022 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanić: Marionteska vlast neće birati sredstva da ispuni Vučićeve ciljeve

On je dodao da Jokoviću očigledno nije javljeno, da projekat njegovog mentora Aleksandra Vučića nema podršku EU, pogotovo poslije ruske agresije na Ukrajinu

Najava potpredsjednika smijenjene Vlade Vladimira Jokovića da će Crnu Goru uvući u Vučićev projekat "Otvoreni Balkan" još jedan je u nizu dokaza da marionetska vlast URA-DF neće birati sredstva i način da ispune tuđe ciljeve, poručio je šef medijskog tima i član Predsjedništva Mirko Stanić.

Joković: Najbliži su predsjednički izbori

- Abazović i Joković umjesto da shvate poruku sa lokalnih izbora i vrate mandat građanima, ne posustaju u namjeri da evropsku budućnost Crne Gore mijenjaju za kolonijalni položaj u koji je guraju prema susjednim državama kroz projekat OB. Kako to na djelu izgleda smo vidjeli kad je u pitanju energetika, gdje se crnogorski ugalj prodaje susjednoj Srbiji po 20 puta nižoj cjeni od berzanske, ali i tri puta jeftinije nego građanima Pljevalja jasno pokazuje kakvo je mjesto namijenjeno Crnoj Gori u toj "zajednici". Mada, o interesima Crne Gore brinu taman koliko i o poštovanju Ustava čije brutalno kršenje opravdavaju ako je to njima u interesu, naglasio je Stanić. 

On je dodao da Jokoviću očigledno nije javljeno, da projekat njegovog mentora Aleksandra Vučića nema podršku EU, pogotovo poslije ruske agresije na Ukrajinu kad je postalo jasno čemu služe ovi velikodržavni projekti, često predstavljeni kroz oblande regionalnih integracija.

- Sve što crnogorski građani traže od smijenjene Vlade je da do kraja sprovede ono što su njihova i očekivanja svih naših zapadnih partnera - hitno raspisivanje parlamentarnih izbora, kako bi se obezbijedila jasna proevropska i Vlada koja će biti posvećena interesima naše - a ne susjednih zemalja, zaključio je Stanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 13:09