/ -МИРКО СТАНИЋ
22/02/2022 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станић: Остаће нам дугови, дубиозе и два до пола офарбана авиона

Шеф Медијског тима СДП саопштио је да компанија "To Montenegro" може послужити као примјер лошег владања и одлука смијењене власти и Владе Здравка Кривокапића

Шеф Медијског тима и члан Предсједништва СДП, Мирко Станић, саопштио је да компанија "To Montenegro" може послужити као огледни примјер лошег владања и одлука смијењене власти и Владе Здравка Кривокапића.

- Бомбастично најављено формирање "за 0 еура" од стране два ресорна министра убрзо је постало трошак 18 милиона еура, па још 4 милиона, па још не знамо ни колико,  па на све то енормни уговори руководству и улазак у бројне дубиозе које ће, изгледа, тек изаћи на видјело. Оставка директора Предрага Тодоровића је очигледан показатељ да послије промјене неспособне власти, не жели да сачека неку другу на тој врућој столици, макар се одрекао и бројних привилегија и права која су му по спорном уговору припадала. Очигледна је била жеља да се што прије оде из тако "успјешне компаније", која је за само годину пословања у минусу од преко 3 милиона еура- навео је Станић.

А сама компанија, како је истакао, је од старта била баш по мјери наводних експерата који су је правили - без плана и потребних анализа, са пословним лутањима, бројним манама, неиспуњеним обећањима и у константном минусу.

- Чак и банална ствар попут израде новог лога није могла проћи без скандала, јер је искоришћен лого угашеног MontenegroAirlines-a. Грађани Црне Горе ће и овај експеримент скупо плаћати - док ће се одговорни за штету елегантно извући, уз причу о наводним успјесима. Остаће нам дугови, дубиозе и два до пола офарбана авиона, која умјесто на 20  дестинација лете само до 3-4 у сусједству. У међувремену су изгубљени слотови које је претходна компанија имала, обучено особље, поготово за одржавање авиона, као и оно што је најважније - могућност да се у Црну Гору дође и из ње оде на неколико десетина дестинација. Досадашњи директор ће "одлетјети" даље, као и "експертски" министри који су га довели, а грађанима ће на терет остати још један губиташ, као подсјетник на то што се дешава кад се озбиљног посла дохвате људи који су недорасли задатку- поручио је Станић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:24