/ - МИРКО СТАНИЋ
23/02/2022 u 14:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станић: Предложићемо усвајање Закона о акцизама на првој сједници Скупштине

Због наставка погрешне акцизне политике смо у фебруару 2021. обновили наш законски предлог, како би се смањиле енормно високе акцизе на гориво, због којих цијене на пумпама обарају рекорде, наводи он

Социјалдемократска партија ће тражити да се на првој сједници Скупштине Црне Горе расправља о закону о измјенама Закона о акцизама, саопштио је Мирко Станић Шеф Медијског тима и члан Предсједништва СДП.

-Тај предлог закона смо поднијели још прије 5 година, али није било политичке воље ни у претходној, али ни одлазећој Влади Здравка Кривокапића да се овај изузетно битан закон усвоји. Због наставка погрешне акцизне политике смо у фебруару 2021. обновили наш законски предлог, како би се смањиле енормно високе акцизе на гориво, због којих цијене на пумпама обарају рекорде-наводи он.

Додаје:"Нажалост ни Влада Кривокапића, ни његови министри нијесу имали слуха за ове предлоге, као ни парламентарна већина ДФ, Демократа и УРА која их је изабрала, а која је неколико пута одбила да стави закон у дневни ред".

-Дубока штетност ових одлука се, нажалост, види у протеклих 14 мјесеци, у којима је цијена горива расла чак 18 пута, тиме постајући главни генератор инфлације. Због раста цијена горива, цијена бројне робе и услуга су повећане чак до 40%, а истовремено власт није урадила ништа да спријечи даље сиромашење грађана. Енормно повећање цијена горива је могло бити спријечено да је постојала политичка воља барем једног од конституената већине да подржи закон о смањењу акциза-сматра Станић.

Додаје:"Борба за очување стандарда грађана мора бити главни задатак свих политичких партија у Црној Гори и због тога позивамо све наше колеге, да подрже наш предлог у Скупштини Црне Горе, како би зауставили даљи раст цијена горива".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:12