/ BOBAN STANIŠIĆ - PZP
24/01/2023 u 14:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanišić: Osnovati fondaciju ‘’Za našu djecu’’, finansirati je od povrata stambenih kredita funkcionera

Kako je naveo, zalaže se da nova Vlada nakon vanrednih parlamentarnih izbora osnuje fondaciju ‘’Za našu djecu’’

Predsjednik mladih Pokreta za promjene, Boban Stanišić, kazao je da osmijeh, radost i bezbrižnost naše djece jedino je moguće  osigurati kroz podršku u kriznim situacijama oboljeloj i siromašnoj djeci  i njihovim porodicama.

- Osnovni cilj Fondacije „ZA NAŠU DJECU”  bio bi podrška oboljeloj djeci i njihovim porodicama u liječenju, medicinskom zbrinjavanju i oporavku, promovisanju i unapređenju sistema dječije zdravstvene zaštite u Crnoj Gore. Nebrojeno puta se za neko dijete novac skupljao pozivima i slanjem SMS poruka na humanitarne brojeve, treba se zapitati da li je humano očekivati da spas nekog bolesnog djeteta zavisi upravo od toga- istakao je on.

Kako je naveo, zalaže se da nova Vlada nakon vanrednih parlamentarnih izbora osnuje fondaciju ‘’Za našu djecu’’ koja bi se finansirala od povrata sredstava iz stambenih kredita koje su dobijali javni funkcioneri u prošlosti.

- Demokratski front će predložiti Lex specialis kojim bi sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali uplatiti tržišnu vrijednost stanova i cjelokupnih iznosa kredita u budžet Fondacije. S obzirom da je formiranje ove Fondacije humanitarnog karaktera, javnim funkcionerima koji su dobili stambene kredite po povoljnim uslovima biće omogućeno da dobrovoljno uplate sredstva u budžet Fondacije i na taj način im dozvoliti da učine human gest, u suprotnom država će pokrenuti proces prinudne uplate- naglasio je on.

Poručuje: "Budućnost ne možemo da predvidimo, ali osnivanje ove fondacije  bio bi jedan od krupnih koraka ka tome da budućnost imaju sva djeca u Crnoj Gori. Verujem u samo jednu budućnost, budućnost u kojoj djeca odrastaju dostojanstveno".

- Osmijeh i radost djece kojoj je potrebna pomoć nemaju cijenu i njihovu vrijednost znaju samo oni koji su pomažući drugima, postali vlasnici mnogo osmijeha- istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:30