Stanišić / - FOTO: FEJSBUK
24/11/2022 u 19:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanišić traži da poslanici osude javne funkcionere koji su dobijali povlašćene stanove

Ovom rezolucijom bi se osudili svi javni funkcioneri koji su bili učesnici ‘‘stambene korupcije‘‘, među kojima su Vesna Medenica, Suljo Mustafić, Ivica Stanković i mnogi drugi ‘branitelji‘‘ države, poručuje on

Neophodno je da Skupština Crne Gore u hitnom postupku usvoji Lex specialis koji bi poništio sve odluge bivšeg režima, kojima se obezbjeđuje privatna korist državnim funkcionerima, a na štetu Crne Gore, poručio je predsjednik mladih Pokreta za promjene (PzP) Boban Stanišić. 

- Ovim Lex specialisom sve odluke o dodjeli stanova ili stambenih kredita, po netržišnim uslovima bi bile poništene i svim javnim funkcionerima bi bili ponuđeni aneksi ugovora po kojima bi morali platiti tržišnu vrijednost stanova i otplata cjelokupnih iznosa kredita. U suprotnom država bi oduzimala dodijeljene stanove i pokrenula proces prinudne naplate u slučajevima dodijeljenih stambenih kredita. Ovakav Lex specialis bi se odnosio samo na javne funkcionere, a ne na državne službenike koji su u stanju socijalne potrebe u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju dobili sredstva za poboljšanje uslova života- kazao je on. 

Poslanici bi, kako je naveo, trebalo da usvoje i ''Rezoluciju osude agresije javnih funkcionera na stanove po povlašćenim uslovima''

- Ovom rezolucijom bi se osudili svi oni javni funkcioneri koji su bili učesnici ''stambene korupcije'', među kojima su predvodnici: Vesna Medenica, Suljo Mustafić, Ivica Stanković, Blažo Jovanić, Sreten Radonjić i mnogi drugi DPS prvoborci i ''branitelji'' države. Demokratski front se zalaže za reviziju svih koruptivnih odluka vezanih za stambenu politiku bivšeg režima i poništavanju istih, kao i poštovanju Evropske socijalne povelje i člana 31 koji reguliše pravo na stan- zaključio je Stanišić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:09