Бобан Станишић / - Фото: ПзП
29/11/2021 u 13:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станишић: Укинути одлуку о штићеним личностима коју је донијела претходна Влада

Наjбољи примjер за то jе син бившег Врхоног државног тужиоца Ивице Станковића, коjи jе оптужен да jе у присуству припадника Управе полициjе покушао да изнуди новац од jедног српског бизнисмена, истакао је предсједник младих ПзП-а, Бобан Станишић

Предсједник младих Покрета за промјене, Бобан Станишић, обратио се инициjативом потпредсједнику Владе, Дритану Абазовићу, да покрене инициjативу за измjену Одлуке о одређивању личности, обjеката  и простора коjе обезбjеђуjе Управа полициjе, а коjу jе дониjела претходна Влада на челу са Душком Марковићем.

– У важећоj Одлуци постоjи jедна спорна ставка коjу су поjединци из врха претходног режима злоупотребљавали на штету грађана Црне Горе, а ради се о могућности додjељивања статуса штићених лица члановима уже породице наjвиших државних званичника, а нажалост видимо да jе то случаj и са новом Владом. Управо ова ставка омогућавала jе „татиним и маминим синовима” да буду привилеговани и дала им простор да своjим бахатим понашањем угрожаваjу права осталих грађана. Наjбољи примjер за то jе син бившег Врхоног државног тужиоца Ивице Станковића, коjи jе оптужен да jе у присуству припадника Управе полициjе покушао да изнуди новац од jедног српског бизнисмена. Нажалост овакво понашанjе „татиних синова и ћерки” наставило се и са падом режима. Свједоци смо да jе управо члан уже породице првог човjека Црне Горе понизила министра унутрашњих послова и третирала га као кућног љубимца, у моменту када jе за обичне грађане био забрањен међуградски саобраћаj због мjера Института за jавно здравље, управо кршећи све мjере и на таj начин ниподаштаваjући све здравствене раднике коjи се неуморно боре за наше здравље. Такође последњих дана поjављуjу се фотографиjе гдjе се службена аута и припадници Управе полициjе користе у предизборне сврхе, што унижава углед полициjе и безбjедоносног сектора, jер ће неко  ко jе малициозан закључити да jе директору полициjе битниjе да заштити „татине синове и ћерке” умjесто да прикупља оперативне податке о шверцу цигара и откривању индетитета „Кардинала”, „Комите” и „Jуниора”.

Такође Вас молим да члан 6 избришете, jер нема потреба за продужавање заштите безбjедности по престанку функциjе, већ то само представља непотребан трошак за грађане – истакао је Станишић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:34