Стеван Катић / - к.м.
09/06/2021 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стеван Катић поново предсjедник Општине Херцег Нови

Реизабрани предсједник се захвалио свима на поново указаном повjерењу, увjераваjући да ће учинити све да то повjерење оправда, истичући да су његова врата отворена за све

Досадашњи предсjедник Општине Херцег Нов Стеван Катић реизабран jе данас на ту функциjу за наредне четири године на другоj сjедници локалног парламента сазваноj по хитном поступку.

„Заклињем се да ћу дужност предсjедника Општиње обављати у складу са Уставом, Законом и Статутом Општине, тако ми Бог помогао“, казао jе Катић полажући заклетву.

Он jе захвалио свима на поново указаном повjерењу, увjераваjући да ће учинити све да то повjерење оправда, истичући да су његова врата отворена за све. Такође, изразио jе увjерење да ће заjедно са свим одборницима наставити да ради за добробит града као што jе то било и у претходном периоду.

„Оно што ће нам бити приоритет у наредном периоду су економски опоравак града након пандемиjе ковид-19, jош значаjниjа брига о социjално угроженом становништву, стварање услова за нова радна мjеста, наставак инфраструктурног уређења града кроз све мjесне заjеднице и оно што jе наjзначаjниjе, испуњење свих циљева планираних Стратегиjом развоjа Херцег Новога до 2027. коjу смо усвоjили краjем претходне године“, истакао jе Катић.

Он jе подсjетио да jе приjе 4 године на истом мjесту рекао да се многе ствари неће моћи реализовати без подршке са државног нивоа коjа „нам ниjе била наклоњена, што се на краjу и потврдило“, jер смо, како jе рекао до 30. августа имали опструкциjе од бивше власти и маћехински однос према нашоj Општини. Након промjене власти 30. августа, за кратко вриjеме успостављен jе како jе навео партнерски однос са актуелном Владом:

„Први резултат тога jе укидање путарине на путном правцу Мељине – Петиjевићи на чему смо инсистирали протекле 4 године. То jе само почетак онога што очекуjем да ћемо кроз ту сарадњу реализовати. Сада jе пред нама реализациjа значаjних проjеката са државног нивоа коjи у претходном периоду многе до тада опозиционе власти у Новом ниjесу могле реализовати. Ту приjе свега мислим на рjешавање статуса Болнице Мељине, Вектра Боке, изградње школе у Игалу, заобилазнице око града и многе друге проjекте“, додао jе Катић.

Претходно, Катић jе поднио оставку на мjесто одборника, а њега ће замиjенити Милан Бошковић. По сили Закона, мандат jе престао досадашњим потпредсjедницима Општине, Милошу Коњевићу и Весни Самарџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:48