Duško Stjepović i Nikola Rakočević / Skupština
25/03/2024 u 12:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stjepović i Rakočević na sastanku Parlamentarne skupštine NATO-a u Estoniji

Delegacija Skupštine Crne Gore, Duško Stjepović, šef, i Nikola Rakočević, član, učestvovala je na sastanku Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine NATO koji je održan u Talinu, Estoniji, 23-24. marta 2024. godine.

- Cilj proljećnog sastanka Stalnog komiteta je, između ostalog, planiranje predstojećih aktivnosti Parlamentarne skupštine NATO, razmatranje nacrta deklaracija i amandmana podnijetih s tim u vezi, te izvještaja koji će biti predmet diskusije tokom predstojećeg Proljećnog zasijedanja u 2024. godini, kao i niza finansijskih dokumenata koja tretiraju rad Parlamentarne skupštine - navodi se u saopštenju Skupštine.

image

Duško Stjepović i Nikola Rakočević u PS NATO-a

Skupština

Kako su istakli, pažnja učesnika ovom prilikom bila je posvećena i pitanjima aktuelnih dešavanja bezbjednosnog karaktera na globalnom nivou.

- Tokom skupa realizovan je sastanak članova Biroa Parlamentarne skupštine NATO tokom kojeg su razmotrena pitanja koja tretiraju rad predstojećeg sastanaka Stalnog komiteta, sa posebnim osvrtom na nacrte deklaracija i program rada sastanka - saopštili su iz skupštinskog odjeljenja za odnose sa javnošću.

Predsjednik estonskog parlamenta Lauri Husar u svom obraćanju učesnicima sastanka predstavio je najznačajnije aktivnosti najvišeg zakonodavnog doma  i prioritete za predstojeći period.

image

Stjepović i Rakočević u Parlamentarnoj skupštini NATO-a

Skupština

Potom, delegati Parlamentarne skupštine NATO razmotrili su nacrte deklaracija pod nazivom „Oblikovanje NATO za sljedeće generacije na Vašingtonskom samitu“, kao i „Podrška Ukrajini do pobjede“, koje je predstavio Mihal Šerba, predsjednik Parlamentarne skupštine NATO.

Učesnici sastanka Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine NATO razmotrili su i izjasnili se o nacrtu izjave ovog tijela povodom obilježavanja 75. godišnjice NATO.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:55