/ FOTO: Adnan Striković
13/06/2024 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Striković: Odakle cifra od 40 miliona za bolnicu kad nemamo ni tehničku dokumentaciju

Adnan Striković, potpredsjednik SDP-a, obratio se premijeru Crne Gore Milojku Spajiću i upitao "odakle cifra od 40 miliona za bolnicu kad nemamo ni tehničku dokumentaciju ni glavni projekat".

- Poštovani Predsjedniče Vlade Crne Gore, gospodine Spajiću, svjestan sam da je sa aktuelnih dnevnih tema koje opterećuju vaš rad, fokus potrebno prebaciti na neke životne, ljepše. A šta bi afirmativnije moglo biti od predanog rada na unapređenju zdravlja. Mogao bih vam i ovo istrpjeti, kao što sam učinio mnogo puta vašim prethodnicima, ali vi ste pretjerali - navodi Striković u saopštenju.

Marković: Nova bolnica u Pljevljima za nepune četiri godine

Dodaje da su i prethodnici  imali u političkoj agendi novu bolnicu u Pljevljima, ali nisu ništa uradili po tom pitanju.

- Vi ste zasad uspjeli da pominjanih 10 miliona, pretvorite u 40 miliona eura, a u realizaciji ćete, bojim se, imati uspjeha baš koliko i vaši prethodnici. Odakle vam cifra od 40 000 000 € kad nemamo ni tehničku dokumentaciju ni glavni projekat ? Da ne pitam odakle vam 40 000 000 €, jer odgovor znam, uzećete kredit. Građanima Pljevalja želim da dobiju novu bolnicu, koja će motivisati stručni kadar da ostane ili dođe, ali moderna opšta bolnica za potrebe grada veličine Pljevalja se može napraviti za bar pet puta manje novca, odgovorno tvrdim. Skoro je u Nišu otvoren novi Klinički centar na više od 50 hiljada kvadrata, ukupno 17 operacionih sala i 630 kreveta, koštao je 35 000 000 eura -  navodi Striković.

Upitao je koliko je peracionih sala i koliko kreveta  planirano u Pljevljima?

- Ovoliko bi trebalo da košta Univerzitetski klinički centar u Podgorici koji takođe najavljujete, ali se bojim da će nam po vašim standardima trebati više nego za drugu dionicu auto puta. Ovo shvatite kao dobronamjernu kritiku politički jeste profitabilno, ali nije odgovorno, olako (ali skupo) licitirati zdravljem građana Crne Gore - zaključuje u saopštenju Striković.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jul 2024 17:55