/ Аднан Стриковић - фото: Милован Нововић
02/07/2021 u 10:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стриковић: Стање у просвјети катастрофално до алармантно

Већ на први поглед да се запазити да је Весна Братић скоро па заборавила на четвртину својих надлежности, поручио је он

Предсједник ГО СДП Аднан Стриковић саопштио је да је стање у просвјети "катастрофално до алармантно".

- Већ на први поглед да се запазити да је Весна Братић скоро па заборавила на четвртину својих надлежности. Можда бисмо ту четвртину и могли опростити да у њој није сконцентрисана будућност наше деце а самим тим и будућност државе. Све негативно што се везивало за некадашње министарство просвете, бескрупулозно партијско запошљавање у првом реду, настављено је у мандату Весна Братић- истакао је Стриковић.

Поручује да све што је било добро, у првом реду мисли на улагање у инфраструктуре пројекте у образовању, заустављено је или успорено.

- Тако је рок за завршетак радова на новој ОШ "Душан Кораћ" са анексом за музичку школу у Бијелом Пољу, помјерен за читаву годину. Дакле више стотина дјеце ће, на опште незадовољство њих и родитеља и наредне школске године морати да поред градилишта улази у руинирану зграду највеће основне школе у граду. И даље ће бити ускраћени за наставу и рекреативне активности на спортском полигону- сматра Стриковић.

Каже да се то дешава јер то нису приоритети Братић.

- Њој је важније да спроводи фарсичне сједнице наставничких вијећа широм Црне Горе у вези са избором директора. Важније јој је да по том питању дијели и свађа колеге, него да се тим наставницима обезбиједе елементарни услови за рад. Не знамо да ли ће и докад родитељи дјеце из  поменуте школе и осталих са сличним крупним проблемима трпјети индолентан однос министарке, али када одлуче да своје незадовољство инструментализују, СДП ће им пружити срдачну и свеобухватну помоћ у томе- рекао је Стриковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:28