Кенана Струјић Харбић / - Кенана Струјић Харбић
26/04/2022 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Струјић Харбић: Бошњачка странка биљежи раст на сваком изборном циклусу

Она је истакла да је бивши предсједник БС Рафет Хусовић давао снажну подршку бошњачком народу у Пљевљима, а да је тим путем наставио и актуелни лидер БС Ервин Ибрахимовић

У Пљевљима је одржана 3. Општинска изборна Скупштина Бошњачке странке Пљевља, на којој су делегати изабрали нови сазив Општинског одбора. 

Шефица клуба посланика Бошњачке странке у Скупштини Црне Горе и досадашња предсједница ОО БС Пљевља, Кенана Струјић-Харбић, казала је да Одбор у Пљевљима краси јединство и да је потврда тога константан раст подршке политици Бошњачке странке у овом граду.

Она је подсјетила да од 2012. године, када је основан Одбор БС у Пљевљима, странка биљежи раст броја гласова у сваком изборном циклусу.

- То је показатељ да смо озбиљан политички субјект, како на локалном, тако и на државном нивоу и да политика коју су водили наши функционери на државном нивоу, тако и наши функционери у Пљевљима је завриједила пажњу припадника нашег народа. Међутим, ови резултати су показатељ и додатног терета и одговорности да не смијемо допустити да правимо грешке, казала је Струјић-Харбић.

Она је истакла да је бивши предсједник БС Рафет Хусовић давао снажну подршку бошњачком народу у Пљевљима, а да је тим путем наставио и актуелни лидер БС Ервин Ибрахимовић.

image

Бошњачка странка

- Бошњачка странка

- Међутим, без обзира на тренутни амбијент, ми смо навикнути на борбу и кроз борбу смо доказали да смо незаобилазни фактор у политичкој арени, само из разлога што смо једини кадри да уперимо прстом на сваку неправду, неправилност и проблеме са којима се сусријећу Бошњаци не само овдје, већ у цијелој држави, казала је Струјић-Харбић.

Потпредсједник Бошњачке странке Јасмин Ћоровић, истакао је да су се чврста, јасна и стабилна политичка опредјељења и политичке одлике, које је у претходном периоду доносила Бошњачка странка, показале као исправне.

- Иако смо имали бројна искушења у претходном периоду, остали смо досљедни свом Програму и нијесмо жељели да тргујемо са елементарним принципима БС. Турбулента дешавања која су се десила Црној Гори након парламентарних избора 2020. године, нијесу заобишла ни нас, то ви Пљевљаци најбоље знате. Али, одољели смо свим тим изазовима, поднијели смо етничко чишћење Бошњака из државних институција, смјену свих кадрова Бошњачке странке, разне провокације, графите, пароле, пријетње. Жустро смо се борили на свим пољима и пружали отпор фашизацији и клерикализацији друштва. Претходна власт је била крајње реваншистичка, популистичка и неблагонаклона према мањинама. Нисмо се мирили с тим, на бројне неправде одговорили смо достојанствено. казао је Ћоровић, уз напомену да Бошњачку странку тек очекују добри резултати и побједе, како у Пљевљима, тако и у другим општинама широм Црне Горе.

Присутне делегате поздравио је и Мирсад Нурковић, предсједник ОО БС Рожаје, који је поручио да је пљеваљски одбор Бошњачке странке веома перспективан и исказао увјерење да ће Бошњаци у Пљевљима још снажније подржати политику Бошњачке странке.

Скупштини су поред потпредсједника Ћоровића, присуствовали и други потпредсједник Дамир Гутић, генерални секретар Адмир Адровић, посланик Амер Смаиловић, чланови Предсједништва, предсједници других одбора БС, као и чланови Главног одбора БС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 01:09