КЕНАНА СТРУЈИЋ ХАРБИЋ / - ФОТО: БОШЊАЧКА СТРАНКА
13/01/2022 u 20:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Струјић Харбић: Мизогене, сексистичке и националистичке изјаве одавно су постале манир ове власти

Напомиње и да је забрињава “ћутња челних људи у држави” по том питању

Мизогене, сексистичке и националистичке изјаве одавно су постале манир ове власти, Владе и њених функционера и службеника, поручила је посланица Бошњачке странке (БС) Кенана Струјић Харбић.

- Зато најновија приземна, сексистичка изјава Јована Маркуша, владиног члана комисије за УНЕСЦО, упућена Драгињи Вуксановић Станковић, која је због својих брилијантних јавних наступа честа мета оваквих напада, на жалост не представља никакав изузетак већ, напротив, досљедност, континуитет и праксу владајуће већине”, поручила је посланица БС-а.

Напомиње и да је забрињава “ћутња челних људи у држави” по том питању.

- Као посланицу у Скупштини Црне Горе, али и као супругу, мајку и грађанку ове државе морам истаћи да забрињава шутња челних људи у држави. Нјихово ћутање доприноси да скоро свакодневно имамо овакве и сличне изливе примитивизма према женама у политици”, оцијенила је Струјић Харбић.

- Но, умјесто да се јавност навикне на средњовјековне вриједности које баштини ова власт – управо ће ова власт врло брзо постати бивша. И то говори о спремности нашег друштва да постане дио развијене Европе -  закључила је Струјић Харбић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:28