Струјић Харбић са амбасадорком Чешке у Црној Гори Јанином Хребичковом / - БС
28/02/2022 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Струјић Харбић: Политичке несугласице рјешавати у парламенту

Пред нама је много изазова, посебно у дијелу измјена изборног законодавства, казала је шефица клуба посланика БС-а

Црној Гори је потребно да што прије добије стабилну владу, која ће земљу вратити на колосијек европских интеграција. С тога, све политичке несугласице које тренутно постоје, треба рјешавати у парламенту, поручила је Кенана Струјић Харбић, шефица клуба посланика Бошњачке странке током састанка са амбасадорком Чешке у Црној Гори Јанином Хребичковом.

Струјић Харбић је поновила забринутост што су бројне значајне институције данас у блокади и да је то показатељ да држава мора што прије да добије нову Владу.

„Бошњачка странка се веома одговорно односила према свим актуелним изазовима у претходном периоду. Као опозициона партија, константно смо указивали на бројне недостатке и пропусте у раду сада већ бивше владе. Пред нама је много изазова, посебно у дијелу измјена изборног законодавства. Све политичке несугласице које имамо, требамо рјешавати у највећем законодавном дому“, казала је шефица клуба посланика БС-а.

Хребичкова је истакла да цијени улогу Бошњачке странке, као партије која се залаже за проналажење рјешења за излазак из политичке кризе.

Она је поручила да ће Чешка Република снажно подржати сваку владу која је европски орјентисана. Поручила је да ће Чешка 1. јула преузети шестомјесечно предсједавање Савјетом ЕУ.и да очекује да ће Црна Гора у том периоду остварити напредак на путу ка ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:37