СА САСТАНКА / - ФОТО: БОШЊАЧКА СТРАНКА
09/06/2022 u 13:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Струјић-Харбић са Алхантоулијем: Трајни мир на Блиском истоку мора бити циљ међународне заједнице

Струјић-Харбић је истакла да помно прати дешавања у Палестини и да искрено жали због ескалације насиља током претходних неколико мјесеци, гдје је страдао велики број цивила, жена и дјеце

Трајни мир и стабилност на Блиском истоку мора бити циљ међународне заједнице, која не смије остати нијема на кршење људских права над народом Палестине, поручила је шефица клуба посланика Бошњачке странке у Скупштини Црне Горе Кенана Струјић-Харбић.

Она се у Скупштини Црне Горе састала са амбасадором Палестине у Црној Гори Рабијем Алхантоулијем.

Струјић-Харбић је изразила задовољство сусретом са амбасадором Алхантоулијем. Саговорници су разговарали о актуелној друштвено-политичкој ситуацији у Црној Гори, односима између двије државе, као и о ситуацији у Палестини.

Струјић-Харбић је истакла да помно прати дешавања у Палестини и да искрено жали због ескалације насиља током претходних неколико мјесеци, гдје је страдао велики број цивила, жена и дјеце.

- Овдје је од круцијалног значаја да међународна заједница покаже на дјелу да нема селективности у приступу. Губитак једног људског живота мора бити повод за правовремену реакцију, у циљу смиривања тензија и успостављања дијалога, који ће водити у правцу трајног мира заснованог на међународном праву и резолуцијама

Уједињених нација на овом подручју. Искрено се надам да може доћи до неког помирења у наредном периоду, уз помоћ међународне заједнице - казала је Струјић-Харбић и поручила да ће увијек бити на страни правде и истине и да је њена морална обавеза као посланице да јасно осуди сваки вид кршења људских права, било гдје у свијету.

Амбасадор Алхантоули се захвалио на пријему и истакао да га радује да Скупштина Црне Горе и њени посланици прате ситуацију у Палестини.

Поручио је да се становници Палестине свакодневно сусријећу са насиљем које спроводи израелска полиција према цивилном становништву. Казао је да очекује да међународна заједница има исти приступ и стандард према дешавањима у Палестини, као и у другим случајевима, јер како је казао, двоструки стандарди према Палестини су нешто што штети међународној заједници.

Амбасадор Алхантоули је изразио очекивање да ће црногорски званичници јасно осудити злочине који се дешавају у Палестини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:00