Ђорђе Сухих / - Архива
26/08/2021 u 15:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сухих: За разлику од Кривокапића љекари пацијенте не дијеле по томе за кога су гласали и како се вјерски и национално изјашњавају

- Дужни сте да се јавно извините свим љекарима у Црној Гори и тиме ставите до знања да цијените и поштујете посао којим се бавимо - посао спашавања људских живота и очувања њиховог здравља - каже др Ђорђе Сухих, члан предсједништва Социјалдемократа

Члан Предсједништва Социјалдемократа др Ђорђе Сухих каже да је изјава премијера Здравка Кривокапића у Никшићу којом је љекаре назвао “убицама” у најмању руку је непримјерена и скандалозна.

- Стога прије свега очекујем реакцију струковних удружења и представника здравствених радника. Господине премијеру, ако ништа друго, ваше године и животно искуство су требали да вас науче томе да љекари спашавају људске животе, а не да убијају људе, иако некад, нажалост, не успијемо да спасимо сваког пацијента. Ми, за разлику од вас, пацијенте не дијелимо по томе за кога су гласали, како се вјерски и национално изјашњавају или којим језиком причају. Ми предано радимо, неријетко у неиздржљивим условима, да сваком пацијенту пружимо што квалитетнију услугу и боравак у здравственој установи му учинимо што је могуће лакшим и љепшимв-вкаже Сухих у обраћању премијеру.

Он каже да жели да вјерује да је та изјава израз политичког неискуства и неодмјерености.

- Желим у то да вјерује, иако сте већ скоро годину дана премијер, и да то није никако ваш стварни став о послу којим се бавимо. Због тога сматрам да сте дужни да се јавно извините свим љекарима у Црној Гори и тиме ставите до знања да цијените и поштујете посао којим се бавимо - посао спашавања људских живота и очувања њиховог здравља - каже Сухих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:47