Милош Коњевић / - к.м.
11/06/2021 u 19:20 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Сужава се коалиција у Херцег Новом: Вољели се само један мјесец

Коалициони споразум власти у Херцег Новом још увијек није потписан али је најављено да ће владајућу коалицију чинити Демократе, са осам мандата, ДФ са седам мандата и “Црно на бијело” са два мандата

У Херцег Новом највјероватније неће бити широке владајуће коалиције коју је најављивао, често супротно од ставова своје партије, предсједник општине и лидер Демократа Стеван Катић.

Разлог је једноставан - незадовољство Новске листе расподјелом функција. Иначе, Новска листа је једина која је на локалним изборима у Херцег Новом 9. маја наступила самостално, и остварила много бољи резултата него на претхподним изборима. Ова листа је са три мандата у прошлом сазиву локалног парламента, скочила на седам. Они ће међутим, највјероватније, иако прави порални побједници избора завршити у опозицији.

Коалициони споразум власти у Херцег Новом још увијек није потписан али је најављено да ће владајућу коалицију чинити Демократе, са осам мандата, ДФ са седам мандата и “Црно на бијело” са два мандата.

Милош Коњевић, из Новске листе, досадашњи потпредсједник Општине Херцег Нови рекао је на сједници СО да је његова листа подржала партије са државног нивоа, надајући се да ће заступати интересе града. Међутим, он сматра да то није случај јер се Тамара Вујовић, посланица Демократа, удружила са "подгоричким странкама против једне локалне политичке партије".

- Све функције су подијељене без знања Новске листе. Без хзнања 3200 Новљана који су подржали локалну партију. Рекли су да цијене наш рад протекле четири године и да, ето, нијесу хтјели да нас макну из власти, а понудили су нам оно што није вриједно ни помињати - рекао је Коњевић.

Према сазнањима портала Дана, Општински одбор Демократа је чак донио одлуку да са Новском листом не улазе у коалицију, али је Стеван Катић, ипак, инсистирао да им се нешто понуди.

Према сазнањима нашег портала Новска листа неће прихватити садашњу расподјелу власти и тражи, прије свега, макар неку политичку функцију, као што је мјесто потпредсједника општине. У случају да се то не догоди селе се у опозицију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:12