Фото: Храм Христовог Васкрсења / - Фото: Храм Христовог Васкрсења
04/02/2022 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свештенство Храма демантовало Бошњак: Крипта никада није била, нити ће бити мјесто партијских састанака

Они још једном одбацују изречене неистине које доживљавају као наставак удбашких, злонамерних подметачина које су биле досадашња пракса пораженог режима у обрачуну са Српском Православном Црквом

Свештенство Саборног храма Христовог васкрсења одбацило је тврдње посланице Покрета за промјене Бранке Бошњак која је данас у парламенту казала да дјелови цркве праве политичку партију у овом вјерском објекту.

  Ако је неко мјесто у Црној Гори познато по свенародним саборима и сабрањима онда је то Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици, одакле се увијек слала порука братског мирења и праштања. Зато са гнушањем одбацујемо тврдње изречене данас у Скупштини Црне Горе, да се у крипти Саборног храма оснива некаква партија, као и да било ко од свештеника у томе учествује - поручује свештенство.

Како истичу, крипта заиста јесте мјесто које су посјетили и посјећују многи знаменити људи, као и мјесто гдје се одржавају бројне духовне и културне манифестације, а од сахране блаженопочившег Митрополита Амфилохија крипта Саборног храма Христовог Васкрсења је и мјесто непрестаног поклоњења, кроз које ријеке људи свакодневно долазе да се поклоне гробу онога који је својом службом удахнуо дах слободе у живот Црне Горе.

Зато, истичу они, крипта никада није била, нити ће бити мјесто било каквих партијских и страначких састанака.

 - Забрињавају и све чешће клевете и лажи на поједине свештенике, чинећи на тај начин штету цијелој једној Црквеној заједници. Сво свештенство, монаштво и вјерујући народ са својим Митрополитом и Патријархом и свом пуноћом Цркве Христове су једно и заједно, одани Богу и роду. То јединство је нарочито потврђено и посвједочено кроз величанствене литије - наглашава свештенство.

Они  још једном одбацују изречене неистине које доживљавају као наставак удбашких, злонамерних подметачина које су биле досадашња пракса пораженог режима у обрачуну са Српском Православном Црквом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:12